Connect with us

FOTBAL

Andrei Pop, îngerul păzitor de la SCM Zalău: ”Mi-e dor de viaţa dinainte”

Tânărul portar zălăuan a fost unul dintre cei mai buni jucători de la SCM Zalău în turul de campionat, iar dorul său de fotbal este pe zi ce trece mai mare. Nu doar de fotbal, ci şi de viaţa dinainte, de antrenamente, de prieteni şi despre tot ce însemna viaţa înainte de pandemia de coronavirus


Pe când avea doar 16 ani, Andrei Pop a debutat în Liga a III-a, în poarta celor de la FC Zalău, echipă la care a învăţat tainele fotbalului.

A impresionat şi a atras privirile unor cluburi importante din ţară şi în cele din urmă a ajuns la “U” Cluj, formaţie pentru care a evoluat în campionatul de juniori republicani, dar şi la echipa secundă.

Începând din această vară, Andrei Pop a revenit la Zalău, pentru a se alătura proiectului de la SCM Zalău. Tânărul portar se lupta pentru un post de titular cu mult mai experimentatul Claudiu Băican, precum şi cu Tudor Mare.

După ce, în primele cinci etape, Băican a fost titular de drept, Andi şi-a făcut loc în cele din urmă între buturile echipei sălăjene şi, începând cu meciul din etapa a VI-a cu CFR Cluj II, a fost titular incontestabil, având evoluţii bune. De altfel, Andrei Pop a lipsit doar în meciul cu Luceafărul Oradea, când a fost suspendat.

Interesant de spus este faptul că după debutul în Liga a III-a, pe când avea doar 16 ani, puștiul ne spunea că a învăţat multe lucruri de la Claudiu Băican, portarul căruia i-a luat locul în poarta celor de la SCM Zalău.

Deşi în luna ianuarie a împlinit 19 ani, tinereţea nu l-a împiedicat pe Andrei Pop să aibă evoluţii bune şi apreciate de antrenorul Marius Paşca care a mizat pe serviciile sale în meciurile de campionat şi nu a fost dezamăgit.

Este unul dintre cei mai promiţători portari ai Sălajului şi, chiar dacă pentru moment competiţiile sportive sunt suspendate, Andy continuă să se pregătească de acasă, mai ales că antrenorii de la SCM au alcătuit un program specific de pregătire.

„Din păcate este o perioadă dificilă pentru toată lumea, nu doar pentru sportivi. Mă pregătesc în casă, avem diferite exerciţii, deoarece antrenorii ne-au dat un program specific. Sper să trecem cu bine peste această perioadă dificilă, să putem relua campionatul şi să ne îndeplinim obiectivul, salvarea de la retrogradare”, ne-a spus Andrei Pop.

Andi Pop se află în izolare la domiciliu şi respectă regulile impuse de autorităţi cu privire la pandemia de coronavirus, însă, ne mărturiseşte că îi este dor de fotbal, dar mai ales de viaţa dinainte, de tot ce presupune aceasta.

„Mi-e dor de antrenamentele în colectivitate, de prietenii mei,  pe scurt, mi-e dor de viaţa de dinainte”

Andrei Pop – portar SCM Zalău

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 8 aprilie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL