Connect with us

HANDBAL

HC Zalău își pierde diamantul. Dana Abed-Kader a semnat deja cu o altă formație


Golghetera de la HC Zalău îşi încheie contractul cu gruparea de sub Meseş în această vară şi din sezonul viitor va evolua la Rapid Bucureşti, formaţie care se întăreşte puternic pentru noua stagiune


Campionatul de handbal s-a întrerupt brusc din cauza pandemiei de coronavirus, când mai erau de disputat şapte runde până la finalul stagiunii.

Lupta la titlu este departe de a fi decisă, la fel şi desemnarea echipelor ce se duc în cupele europene, cât şi în ce priveşte singura echipă care va retrograda.

Totuşi, echipele rămân în priză, iar unele se gândesc deja la sezonul viitor şi anunţă achiziţii importante. În această situaţie este Rapid Bucureşti, ocupanta locului 11, care nu prea mai are cum să scape de baraj, însă pentru sezonul viitor îşi anunţă un lot puternic.

Braziliana Ana Paula Rodrigues şi portarul Julie Foggea din Franţa au fost anunţate deja ca fiind primele transferuri, dar lista de achiziţii cuprinde şi alte jucătoare importante. Pe această listă se află şi Dana Abed-Kader – golghetera de la HC Zalău, care la finalul acestui sezon îşi încheie contractual cu gruparea de sub Meseş.

Gheorghe Tadici: “Nici măcar trei cuvinte nu am purtat pe tema rămânerii ei la HC Zalău”

Din câte se pare, Dana Abed-Kader s-a decis asupra viitorului şi a dat curs ofertei venite de la Rapid Bucureşti.

“Am înţeles că Dana Abed-Kader a semnat cu Rapid. Cei de acolo au făcut câteva transferuri serioase pentru noul sezon şi vor să îşi formeze o echipă puternică. Nici măcar trei cuvinte nu am purtat pe tema rămânerii ei la HC Zalău. Dacă avea ceva de spus, ea trebuia să vină, nu să mă duc eu. Nu sunt tipul care să mă rog de ele”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Dana Abed-Kader a fost transferată la HC Zalău, la începutul anului 2017, de la CSM Cetate Deva – echipă desfiinţată. Handbalista a avut un salt impresionant în ultimii ani şi a ajuns un pivot apreciat la nivelul Ligii Naţionale. După evoluţiile bune pe care le-a avut în tricoul Zalăului, handbalista de 23 de ani a fost convocată constant la ultimele acţiuni ale Naţionalei şi era inclusă în lotul cu care România se pregătea să participe la turneul preolimpic.

Astfel, HC Zalău se pregăteşte să se despartă de cea mai importantă jucătoare din lot, însă Gheorghe Tadici nu se îngrijorează de acest aspect.

“Nu este prima jucătoare care a crescut în valoare la HC Zalău şi nici nu va fi ultima. Au fost multe şi probabil că vor urma şi altele. Acesta este statutul echipelor mici. Noi nu putem să ne permitem contracte mari ca şi alte echipe. Plecarea lui Dana Abed-Kader nu pot să spun că nu este o pierdere. Era o soluţie viabilă, o jucătoare antrenată, cu multe meciuri, însă noi am pierdut anul trecut vreo 4 – 5 jucătoare importante, dar am reuşit să găsim alte soluţii”, a mai spus Gheorghe Tadici.

La Rapid Bucureşti urmează să ajungă o altă jucătoare lansată în handbalul mare. Este vorba de Claudia Constantinescu, care anul trecut a plecat de la Zalău, la CSM Bucureşti, dar în prezent evoluează la Dunărea Brăila.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 aprilie. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL