Connect with us

Ştiri din Sălaj

Bărbat în vârstă de 61 de ani, depistat băut la volan

Pentru unele persoane, alcoolul a devenit un mod de relaxare preferat. Încă sunt șoferi care, din comoditate, nu își lasă mașina acasă atunci când consumă băuturi alcoolice. Marţi, un bărbat care conducea în stare de ebrietate a fost oprit de poliţişti, înainte de a fi implicat în evenimente rutiere


Participanţii la traficul rutier au nevoie de siguranţă, iar poliţiştii sunt prezenţi pe drumurile publice în primul rând pentru a contribui la diminuarea numărului de evenimente rutiere şi implicit de persoane rănite.

La data de  7 aprilie, ora 19.30, un bărbat de 61 de ani, din Cehu Silvaniei, a fost depistat de poliţiştii din Cehu în timp ce conducea autoturismul prin localitate.

Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Fii treaz la volan!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Conform Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Pentru neatenţia la volan, poţi plăti cu viaţa ta sau a altora.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj