Connect with us

ALTE SPORTURI

Dorian Faur – director CSS Zalău: „Noroc că s-au oprit competiţiile. Trebuia să mergem în judeţul Suceava cu echipa de minivolei”


Activitatea Clubului Sportiv Şcolar a fost întreruptă încă din prima săptămână a lunii martie, atunci când toate şcolile din România s-au închis. Antrenamentele şi cursurile s-au suspendat şi până la noi prevederi, elevii se pregătesc de acasă. A fost o măsură bună, având în vedere că în această lună, echipa de minivolei de la CSS trebuia să participe la un turneu semifinal la Fălticeni în judeţul Suceava, cel mai grav afectat judeţ de coronavirus


Încă de la primele cazuri de coronavirus, autorităţile din România au luat măsuri drastice pentru a evita răspândirea cu noul COVID-19. Astfel, la începutul lunii martie, toate şcolile au fost închise, iar acestei măsuri s-a supus şi Clubul Sportiv Şcolar Zalău. Instituţia condusă de Dorian Faur a pus lacătul pe sălile de clase, dar şi pe sălile de sport.

Având în vedere această situaţie, elevii şi sportivii de la CSS au plecat acasă şi au continuat să păstreze legătura cu profesorii şi antrenorii în mediul online, pe diferite reţele de socializare.

Până la urma a fost o măsură bună, deoarece în perioada 14 – 15 martie, echipa de minivolei de la CSS Zalău trebuia să se prezinte la turneul semifinal de la Fălticeni – judeţul Suceava, un judeţ care se confruntă cu cele mai mari probleme din cauza pandemiei de coronavirus de pe teritoriul României.

„Am oprit antrenamentele încă din săptămâna în care s-au închis toate şcolile. Încercăm să ţinem legătura cât se poate între noi şi cu copiii. La majoritatea disciplinelor s-au amânat competiţiile până la noi reglementări. Trebuia să mergem în 14 – 15 martie cu echipa de minivolei la turneul semifinal de la Fălticeni şi ca norocul că s-au oprit competiţiile în săptămâna aceea, pentru că am văzut la televizor că judeţul Suceava este foarte afectat de coronavirus”, ne-a declarat Dorian Faur.

Directorul Clubului Sportiv Şcolar ne-a informat că profesorii păstrează legătura cu elevii pe diferite reţele de socializare în mediul online, însă, este un pic mai greu pentru că activitatea CSS se bazează în proporţii mari pe practică. Însă, pentru cele mai mari grupe de la discipline, sportivii au primit exerciţii pentru a se putea pregăti de acasă, mai ales că la grupele mai mari, jucătorii trebuie să susţină probe de control de trei ori pe an.

„Antrenorii şi profesorii ţin legătura cu elevii în mediul online pe cât posibil, dar la noi fiind activitate 90 la sută practică, este mai greu. La grupele mai mari, cât s-a putut ieşi, unii mai mergeau în parc şi făceau pregătire fizică, iar în casă, fiecare are baterii de exerciţii şi la majoritatea grupelor noi dăm probe de control de trei ori pe an. La grupele la volei trebuia să mergem în luna martie la aceste controale, alergare, dententă, sărituri şi mobilitate cu forţa. Toţi lucră pentru ele, dar în casă este mai dificil. Partea de forţă şi mobilitate mai reuşesc, dar restul e mai greu”, a spus directorul de la CSS.

Cu această „pauză” forţată are mari bătăi de cap secţia de atletism de la CSS Zalău. Având în vedere că atleţii trebuie să stea izolaţi la domiciliu, nu se pot pregăti corespunzător. Însă, trecând peste acest aspect, până la urmă sănătatea este mai importantă decât toate şi cu siguranţă că instituţiile abilitate vor lua cele mai bune măsuri şi pentru competiţiile şi sportivii de la atletism.

„O problema mare este la atletism pentru că în mai, iunie, iulie erau competiţiile lor şi am dorit să îi trimitem în această perioadă într-o pregătire centralizată să se pregătească pentru Campionatele Naţionale. Dar pentru ei este greu pentru că nu pot alerga şi nu se pot pregăti”, spune Dorian Faur.

În cel mai optimist scenariu, competiţiile s-ar putea relua în luna mai, însă pare greu de crezut, având în vedere că numărul cazurilor confirmate cu coronavirus este în continuă creştere. Sigur, respectând regulile impuse de autorităţi, vom reuşi să trecem peste această perioadă, însă, directorul de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău spune că va fi o perioadă dificilă, sportivii având nevoie de o perioadă de reacomodare la efort.

„Pentru noi va fi foarte greu. Şi dacă se vor relua competiţiile în mai, este nevoie de minim două – trei săptămâni ca sportivii să ajungă la o formă fizică cât de cât bună ca să te poţi prezenta la competiţii. Cei abilitaţi vor căuta soluţii şi vom vedea ce va fi, poate vor amâna turneele semifinale sau se va juca direct turneul final la competiţiile de volei, cum se mai juca odată. Important este să trecem cu bine peste situaţia asta, să fim sănătoşi pentru că restul se mai pot recupera” – Dorian Faur – director CSS Zalău

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI