Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cele mai proaspete informaţii despre Covid – 19 în Sălaj


Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe data de 5 aprilie sunt înregistrate tot nouă cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, iar două persoane au fost declarate vindecate


În judeţul Sălaj, pe data de 5 aprilie 2020 sunt tot nouă cazuri de coronavirus, iar din cele nouă persoane infectate, două s-au vindecat.

Potrivit informaţiilor venite de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în carantină instituţionalizată sunt 327 de persoane, iar numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu este de 1316.

05.04.2020- Actualizare Situație COVID-19, la nivelul județului Sălaj (zilnic, după ora 13.00)

În continuarea Buletinului de presă emis astăzi de Grupul de Comunicare Strategică, informăm că la nivelul județului Sălaj 327 persoane se află în carantină instituționalizată, iar 1316 persoane sunt în izolare la domiciliu aflându-se sub monitorizare.

În urma testărilor, 9 persoane au fost confirmate cu COVID-19, din care 2 persoane sunt vindecate. Diferența dintre raportarea județeană și cea națională apare ca urmare a unor buletine de analiză care, deocamdată, nu au fost procesate la nivel național.

Menționăm, că primul caz de îmbolnavire cu COVID- 19 în județul Sălaj a fost confirmat în data de 16.03.2020.
Cetățenii, autoritățile publice locale sau medicii de familie, care au informații despre persoane care se întorc pe teritoriul Sălajului din zone roșii sau galbene de risc epidemiologic, sunt rugați să sune și să transmită datele persoanelor posibil infectate cu coronavirusul COVID-19 doar la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la numerele de telefon:
Tel fix: 0260 661 277
Tel mobil: 0751 177 254
e-mail: dispecerat@isusalaj.ro

Persoanele care semnalează urgențe medicale sau persoanele care prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19, sunt rugate să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Informații ofciale pot fi obținute accesând și site-urile www.stirioficiale.ro și www.datelazi.ro

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Pop

    5 April 2020 at 22:52

    “Paza bună ferește primejdia rea “.
    Sălajul de ce nu impune ca obligatorie purtarea măștii chirurgicale în spațiul public, asemenea altor județe? (GL, VS, IS, MM ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj