Connect with us

FOTBAL

Primul AJF din România care decide suspendarea definitivă a competiţiilor pe care le organizează!


Asociaţia Judeţeană de Fotbal din Suceava a decis să pună punct sezonului 2019 – 2020 ca urmare a evoluţiei răspândirii infecţiei de coronavirus în judeţul din Moldova. “Cred că nimeni nu se mai gândește la fotbal. Este imposibil ca să se poată juca fotbal până la eradicarea totală a pandemiei”, a spus Ciprian Anton, preşedintele AJF Suceava


Având în vedere pandemia de coronavirus cu care se confruntă ţara noastră, fotbalul are şi el mult de suferit, mai ales cel din Suceava, judeţ care este cel mai afecat de răspândirea infecţiei cu Covid – 19.

În contextul acestei pandemii, AJF Suceava  a decis suspendarea definitivă a tuturor competiţiilor pe care le organizează, din cadrul sezonului 2019 – 2020, iar preşedintele Ciprian Anton a motivat această decizie.

“În situația în care ne aflăm noi, la Suceava, care este mult mai gravă decât în restul țării, cred că nimeni nu se mai gândește la fotbal. Este imposibil ca să se poată juca fotbal până la eradicarea totală a pandemiei, iar acest lucru, în cel mai optimist scenariu, nu se poate întâmpla mai repede de luna iunie. Ar însemna, apoi, să jucăm la foc automat o lună de zile, or este greu să programezi meciuri din două în două zile la nivelul amator din fotbalului județean, acolo unde jucătorii au alte priorități în viață. Cred că nimeni nu va risca să dea drumul la o competiție înainte ca această criză să se fi sfârșit cu adevărat. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă, prin absurd, competițiile fotbalistice din țara noastră se vor relua la un moment dat și va apărea la scurt timp un nou caz de coronavirus. Campionatele vor trebui stopate din nou. Important este să trecem cu toții sănătoși peste această perioadă dificilă și să ne gândim cum să ne organizăm mai bine pentru viitorul sezon din fotbalul județean, pe care preconizăm să-l începem undeva la sfârșitul lunii august și începutul lui septembrie”, a declarat Ciprian Anton, președintele AJF Suceava, pentru

Monitorul de Suceava.

Preşedintele AJF Suceava este de părere că şi în alte judeţe se va luat o astfel de decizie.  Ieri, după ce am luat decizia, am fost sunat de mai mulți colegi, și mai devreme sau mai târziu așa se va întampla peste tot. Datele de finalitate ale compețiilor nu vor putea fi respectate”, a precizat oficialul.

În momentul în care a fost luată această decizie, pe primul loc în Liga a IV-a Suceava era CSO Siretul Dolhasca cu 39 de puncte, urmtată de ACS Juniorul Suceava şi CSO Viitorul Liteni, ambele cu 31 de puncte.

Deocamdată, la nivel de AJF Sălaj nu a fost luată în calcul o astfel de decizie precum la Suceava.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL