Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: ”Sportul se va reseta în totalitate, după această pandemie”


Antrenorul de la HC Zalău cred că va urma o perioadă grea şi pentru sport, astfel că echipele nu vor mai putea beneficia de actualele bugete. În ce priveşte cluburile de handbal din Liga Naţională, tehnicianul spune că după această pandemie, un salariu de maxim 2.500 de euro din bani publici va fi unul foarte bun


Sportul românesc a intrat în moarte clinică, iar handbalul nu face nici el excepţie după apariţia pandemiei de coronavirus. Toate competiţiile sunt suspendate şi nu se poate cunoaşte un termen când ar putea fi reluate, iar perspectivele sunt mult mai sumbre când vine vorba de partea financiară a fiecărui club.

Asta mai ales că, în ultimii ani, multe echipe şi-au putut desfăşura activitatea prin asigurarea unor bugete de către autorităţile publice locale sau judeţene. Iar cum în momentul de faţă, priorităţile României – ţară aflată în stare de urgenţă – sunt cu totul altele, Gheorghe Tadici este de părere că sportul se va reseta în totalitate după această pandemie.

“La fel ca şi celelalte sectoare de activitate şi sportul va avea mult de suferit. Eu spun că se va reseta în totalitate şi ce a fost nu va mai fi în niciun domeniu. Cluburile nu vor mai beneficia de bugetele actuale”, spune Gheorghe Tadici.

Antrenorul Zalăului este de părere că acum, acele cluburi care ofereau salarii exorbitante jucătoarelor trebuie să revină la normalitate. Tadici îşi menţine părerea că un salariu de maxim 2.500 de euro din bani publici va fi unul foarte bun după perioada de pandemie.

”Sigur, este de văzut dacă salariile acele exorbitante mai sunt acum normale.  Cred că trebuie să se ajungă la normalitatea unor salarii, de maxim 2.500 de euro. Am spus-o asta şi în toamnă, dar şi acum câteva luni şi rămân la această părere. După pandemia aceasta, un salariu de 2.500 de euro din bani publici va fi foarte bun. Apoi să umble mai marii preşedinţi şi să completeze cu bani atraşi din mediul privat. Au venit jucătoare străine în România ca să fie plătite aici, iar în final de an, la Campionatele Europene, Mondiale sau la Olimpiade să joace tot împotriva ta. Nici măcar strategia nu era una bună.  Noi le-am plătit dar nu pentru reprezentarea României, ci pentru a-i reprezenta pe alţii”, a spus Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL