Connect with us

FOTBAL

Florin Morar, antrenorul de la Dumbrava Gîlgău: “Sper să putem juca în iunie. Acum fotbalul este în plan secund”


Tehnicianul spune că în această perioadă sportul este pe locul 2, fiind mai importantă sănătatea. În ce priveşte reluarea Ligii a IV-a, antrenorul de la Dumbrava speră ca acest lucru să se întâmple prin luna iunie, iar restul etapelor rămase de jucat să se desfăşoare în lunile de vară


Dumbrava Gîlgău pare ieşită din cursa pentru titlu, după ce în prima etapă din acest an a pierdut derby-ul cu Rapid Jibou şi este acum la 7 puncte de primele două clasate.

Chiar dacă are un meci mai puţin jucat, pare greu de crezut că Dumbrava mai poate spera la primul loc, dar cu toate acestea, echipa pregătită de Florin Morar şi-ar dori ca acest sezon să decurgă conform programului, chiar dacă etapele s-ar prelungi şi în lunile de vară.

Antrenorul crede că mai devreme de luna iunie nu se poate relua competiţia şi spune că în momentul de faţă sportul este pe locul 2, fiind mult mai importantă sănătatea .

“Deşi fotbalul este ceea ce toţi iubim, cade în plan secund în astfel de momente. E foarte greu să ne gândim la vreo dată pentru reluarea competiţiei.Eu sper să se joace în iunie, deşi nu va fi uşor…Decizia este a autorităţilor. Referitor la calendar şi la ceea ce se va întâmpla pentru reluarea jocurilor, eu cred că este extrem de important să luăm în calcul un aspect pe care cei implicaţi în fotbal îl ştiu foarte bine.Eu cred că ar trebui să luăm în calcul că aceasta este vacanţa de vară. Este un moment delicat. Trebuie să abordăm subiectul ăsta aşa: vacanţa este aceasta în care noi stăm în casă. După care va trebui să joci ce a mai rămas din campionat, să termini, să joci meciurile de baraj şi să joci direct campionatul viitor. Fără pauză.”, ne-a declarat Florin Morar.

Tehnicianul de la Dumbrava a avut şi un sfat pentru iubitorii fotbalului sălăjean şi nu numai, în ce priveşte lupta cu infecţia provocată de virusul COVID – 19.

“Ceea ce ştiu e că, practic, noi controlăm tot ce se întâmplă acum, prin acţiunile noastre. Dacă înţelegem importanţa distanţării sociale, a igienei, şi stăm în casă cât mai mult, sunt sigur că efectele nu vor mai fi aceleaşi şi ne vom reîntoarce la vieţile noastre normale cât mai repede. Ştiu că este greu de acceptat să nu îţi vezi prietenii, familia, să nu poţi ieşi din casă ca înainte. Dar cea mai importantă este sănătatea fiecăruia. Până la urmă, viaţa are prioritate! Copiilor le transmit că cel mai important lucru e să aibă grijă de sănătatea lor, pentru că doar sănătoşi pot practica fotbalul şi pot să îşi urmeze visul. Împreună cu părinţii lor, să stea acasă, ca să trecem mai repede peste această perioadă. Cred că, pe viitor, vom fi mult mai atenţi la sanătatea noastră care implică mişcare zilnică, alimentaţie echilibrată şi odihnă.Ar trebui să avem o imunitate mult mai puternică, iar când un nou virus o să apară, pentru că virusuri o să apară mereu, să nu ne mai afecteze cum o face virusul de acum.Sunt convins că, la revenire, foamea de fotbal a suporterilor va însemna un factor important pentru menţinerea în viaţă a cluburilor”, a mai spus Florin Morar.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL