Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primăria Letca sare în ajutorul cetăţenilor


Primarul Dorel Man, împreună cu viceprimarul şi şeful de post s-au deplasat în fiecare sat din comună şi au identificat persoanele vulnerabile care au nevoie de sprijin din partea autorităţilor


În contextul demersurilor stabilite la nivel naţional de către instituţiile şi organele abilitate referitor la combaterea şi prevenirea răspândirii virusului COVID-19, Primăria Comunei Letca a întreprins o serie de măsuri menite să vină în sprijinul cetăţenilor:

– funcţionarea Primăriei în condiţii de siguranţă pentru toţi locuitorii (se permite accesul a maxim 3 persoane);

–  asigurarea soluţiilor de dezinfecţie a mâinilor la intrarea/ieşirea din Primărie;

– vizitarea celor izolaţi la domiciliu împreună cu Poliţia Naţională (Post Poliţie Letca).

În ultima săptămână, primarul Dorel Man, împreună cu viceprimarul şi şeful de post, s-au deplasat pe toată raza comunei, în fiecare sat şi au identificat persoanele vulnerabile care au solicitat spijin şi ajutor din partea autorităţilor. În cadrul acţiunilor întreprinse în teren, au fost distribuite declaraţii tipizate pe care cetăţenii sunt obligaţi să le completeze pentru a părăsi locuinţa/gospodăria.

Pentru a veni în sprijinul comunităţii locale, primarul Liviu Dorel Man a dat dispoziţie pentru a achiziţiona un număr de 500 de măşti şi 500 de mănuşi, care urmează să fie distribuite cetăţenilor din comună.

În cursul zilei de marţi, Primăria Letca a întocmit o listă cu persoanele potenţial vulnerabile, pe care a transmis-o Instituţiei Prefectului – judeţul Sălaj.

La solicitarea expresă a primarului, farmacia şi magazinele alimentare de pe raza comunei Letca şi-au adaptat programul de funcţionare, astfel încât fiecare cetăţean să îşi poată achiziţiona alimentele şi medicamentele necesare, inclusiv asigurarea serviciilor de transport la domiciliu.

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Letca, din data de 30 martie, care a avut loc în incinta Căminului Cultural din Letca, lucrările şedinţei s-au desfăşurat cu respectarea normelor impuse pentru protejarea fiecărui consilier local: toţi cei 9 consilieri prezenţi au primit măşti şi mănuşi de protecţie. Unul dintre cele mai importante proiecte dezbătute azi a fost cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitare şi modernizare a tronsonului de drum dintre sediul Primăriei şi a fostului sediu Dispensar Veterinar, în lungime de 330 m, porţiune pe care se va turna un strat nou de asfalt.

Totodată, au început lucrările pentru construirea unui depozit şi parcare destinată utilajelor şi vehiculelor proprietatea Primăriei Letca, obiectiv de investiţii care va fi finalizat în maxim două săptămâni. Totodată, amintim că lucrările la Căminul Cultural din Cuciulat se află în plină desfăşurare şi nu vor fi afectate de situaţia prin care trece lumea întreagă, creată de virusul COVID-19.

 

“Dragi cetăţeni, Ordonanţele militare trebuie respectate cu stricteţe. Respectaţi măsurile de igienă şi protecţie. Vă îndemn să fiţi solidari şi buni. Vă asigur că vom lua măsurile care ne protejează şi ne ajută pe toţi. Vom trece cu bine peste această criză creeată de acest perfid virus COVID-19”, transmite primarul comunei Letca, Liviu Dorel Man.

Date de contact Primăria Letca:

tel./fax: 0260-634.643

Număr de telefon Primar Liviu Dorel Man: 0744.629.885

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj