Connect with us

DIVIZIA A1

Un voleibalist sârb ce a jucat mai mulţi ani în România s-a vindecat de coronavirus!


Libero-ul Nikola Rosic, care a trecut pe la Tomis Constanţa, Arcada Galaţi, SCMU Craiova şi CSM Bucureşti a fost diagnosticat cu noul coronavirus, dar a reuşit să treacă peste momentele grele şi s-a vindecat cu ajutorul medicilor dintr-un spital din Belgrad


Noul coronavirus a pus pe jar toată omenirea, iar de această infecţie nu sunt ocoliţii tinerii sau sportivii.

Un voleibalist titrat din Serbia, care a jucat la mai multe echipe din Divizia A1 din România a fost infectat cu acest virus. Este vorba de libero-ul Nikola Rosic, care a jucat pentru Tomis Constanţa, Arcada Galaţi, SCMU Craiova şi  CSM Bucureşti.

Voleibalistul de 35 de ani s-a vindecat cu ajutorul medicilor dintr-un spital din Belgrad şi a povestit cliple grele prin care a trecut din cauza acestei infecţii.

”După multe victorii pe terenul de volei, acum am reuşit-o pe cea esenţială, să câștig cea mai mare luptă din viaţă, împotriva noului coronavirus. Am avut febră minoră şi am decis să intru la autoizolare, cu multe semne de întrebare şi temeri legate de coronavirus. A urmat testul, care a arătat că sunt pozitiv. Din acel moment, mi-am pus un milion de întrebări: cum, unde, ce urmează? Mi-au spus că simptomele mele sunt mai ușoare și că îmi voi reveni rapid cu terapia. Și au avut dreptate. Este vorba de medicii de la clinica „Slavka” și spitalul „Dragisa Misovic”, eroi care au grijă de pacienții din Belgrad cu situaţii clinice mai uşoare, în cele mai bune condiții posibile. Aplauzele şi respectul total din partea noastră sunt prea puţin, comparativ cu tot ce fac acești oameni, cu sacrificiu zilnic pentru noi și țara noastră. ”Mulțumesc lui Dumnezeu că familia mea și prietenii mei, cu care am ținut legătura în timpul acestei mari încercări, sunt bine, că fiecare este în casa lui și urmează instrucțiunile autorităților. Le sunt recunoscător pentru sprijinul și dragostea imensă pe care mi le-au oferit tot timpul. Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru oamenii deosebiţi pe care i-am întâlnit în timpul șederii la spital. Am avut parte de un tratament grozav în fiecare moment şi, după două teste negative, în sfârșit am ajuns acasă, alături de familie.”, a povestit Nikola Rosic.

Voleibalistul are şi câteva recomandări pentru ca oamenii să se protejeze de acest virus.

”Mă adresez tuturor cu această ocazie. Pentru a fi în siguranță, stați acasă și aveți grijă de voi și de ai voștri. Dacă simți primele simptome, nu aștepta, ci contactează medicii și testează-te, dacă este posibil. Toți, în situații de genul ăsta, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, să ne gândim unii la alții, pentru că doar așa putem face față situației în care ne aflăm. Vom învinge împreună!”, a mai spus fostul campion al României.

Sursa: Prosport

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1