Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău ar accepta să joace şi din trei în trei zile!


Antrenorul formaţiei zălăuane şi-ar dori ca returul să decurgă conform programului şi cele 14 etape să se poată juca, chiar şi cu condiţia de a disputa două meciuri pe săptămână. ”Ne-ar conveni să jucăm miercurea-sâmbăta, fiindcă avem un lot numeros”, susţine Marius Paşca


Toate competiţiile fotbalistice se află în stare de suspendare şi, ţinând cont de situaţia pandemiei de coronavirus, încă nu poate fi precizată o dată clară în ce priveşte revenirea la viaţă a sportului şi, implicit, a fotbalului.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat printr-un comunicat că 16 mai ar putea fi termenul cel mai apropiat de reluare a competiţiilor fotbalistice. Dacă acest lucru va fi posibil, multe campionate s-ar putea duce la bun sfârşit. Sigur, cu unele compromisuri şi cu multe etape intermediare.

În ce priveşte Liga a III-a au fost discuţii ca acest campionat să continue sub formă de play-off şi play-out, ceea ce ar însemna că primele 8 echipe ajung în faza superioară a campionatului, iar celelalte în play-out. Ar fi de disputat 7 etape, practic jumătate din numărul de jocuri rămase iniţial, astfel că SCM Zalău nu ar accepta un astfel de program, mai ales dacă nu se vor înjumătăţi punctele.

Gruparea de sub Meseş îşi doreşte ca Liga a III-a să continue conform programării, chiar dacă va fi nevoie de disputarea a două meciuri pe săptămână. În acest sens, formaţia zălăuană ar avea un mic avantaj, deoarece are un lot numeros, format din 24 de jucători.

”Noi suntem interesaţi să se joace toate cele 14 etape care au mai rămas din retur. Şi dacă se joacă din trei în trei zile, nouă ne convine, ţinând cont că avem un lot numeros. Ne-ar da speranţe că jucând miercuri-sâmbătă-miercuri am putea face faţă unui astfel de program. Singurul scenariu pe care nu îl agreez este acel play-off şi play-out cu înjumătăţirea jocurilor. Dacă s-ar înjumătăţi şi punctele ar fi altceva şi ar fi fair-play”, susţine Marius Paşca.

Indiferent de data reluării competiţiei, antrenorul Zalăului spune că fiecare echipă va avea nevoie înainte de câteva săptămâni de pregătire.

“Cu siguranţă, ne vor lăsa trei săptămâni sau chiar o lună de zile să ne putem pregăti pentru reluarea campionatului şi să revenim cât de cât la o formă sportivă acceptabilă. Dacă starea de urgenţă se ridică în aprilie, atunci campionatul se va relua în mai, dar dacă starea de urgenţă de prelungeşte până în luna mai, atunci vom relua competiţia în luna iunie. Însă, dacă nici în iunie nu vom putea juca, atunci sezonul este compromis”, a mai spus tehnicianul.

În situaţia creată de pandemia de coronavirus, tehnicianul de la SCM Zalău crede că mai multe echipe din ligile inferioare vor avea de suferit, iar unele se vor retrage din competiţie.

”Vor fi probleme de ordin financiar la multe cluburi, mai ales la cele din Liga a III-a şi Liga a II-a. Din cauza factorului economic, cred că vor fi echipe care se vor retrage din competiţie. Sportul este important, dar trebuie să fim realişti că în această perioadă priorităţile sunt altele”, a încheiat Marius Paşca.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL