Connect with us

HANDBAL

HC Zalău nu se grăbeşte să îşi trimită jucătoarele în şomaj tehnic


”Nu am luat nicio decizie şi nici nu ne grăbim să o luăm. S-au grăbit acei conducători pe care nu i-a durut vârful pixului să dea salarii exorbitante. Acum, sunt primii care fug ca <şobolanii> de pe o navă care se scufundă”, a spus Gheorghe Tadici


Pandemia de coronavirus a lovit sportul din întreaga lume, implicit şi handbalul românesc. Deja unele cluburi au decis suspendarea contractelor de activitate sportivă ale jucătoarelor, care pe perioada stării de urgenţă urmează să beneficieze doar de şomaj tehnic.

SCM Rm. Vâlcea, CSM Bucureşti sau SCM Craiova au recurs până acum la această metodă, astfel că jucătoarele de la aceste echipe, indiferent de contractele pe care le aveau, pe perioada stării de urgenţă urmează să primească doar 4.072 lei!

Practic, participanţii la activitatea sportivă, pe perioada suspendării beneficiază de o indemnizaţie de 75% din drepturile în bani aferente contraprestaţiei activităţii sportive, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut în legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

În cazul celor de la HC Zalău, deocamdată nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

“Din punctul nostru de vedere, nu am luat nicio decizie şi nici nu ne grăbim să luăm. Probabil vom lua o decizie prin 15 aprilie, când se apropie ziua scandentă de salarii. Nu ne grăbim şi vom vedea ce bani vom aduna. Eu chiar umblu acum pe la nişte firme şi în funcţie de ce fonduri mai adunăm vom vedea. Acum, este mai greu de 10 ori ca şi înainte de a începe pandemia. Fiecare este pentru el şi încearcă să îşi păstreze nişte rezerve, pentru că nu ştie ce urmează în următoarele luni”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

În ce priveşte cluburile care au apelat deja la şomajul tehnic, Gheorghe Tadici spune că au făcut-o acele echipe unde jucătoarele aveau salarii exagerate.

“S-au grăbit acei conducători pe care nu i-a durut vârful pixului să dea salarii exorbitante. Acum sunt primii care fug ca <şobolanii> de pe o navă care se scufundă. În spatele acestor sume mari sunt şi alte chestiuni, dar aşa cum am mai spus-o şi înainte să vină această pandemie, acei conducători fug primii. Nici nu a început bine pandemia şi ei le-au băgat pe jucătoare în şomaj tehnic, dar banii şi bugetul deja le aveau. Acesta este apanajul unor preşedinţi care şi-au rezolvat problemele şi nu vor să se mai complice. Este mai uşor să îngheţi campionatele, să dai jucătoare în şomaj tehnic, să suspenzi contractele şi să te doară în cot de aceşti sportivi. Aceştia sunt cei care s-au grăbit la handbal. Sunt aceşti băieţi care din banul public, nu i-a durut vârful pixului să scrie fel şi fel de sume. Dar acum sunt primii care au tăiat-o”, a precizat Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL