Connect with us

Ştiri din Sălaj

TenarisSilcotub donează 10.000 de măști de protecție la Spitalul Județean de Urgență Zalău!


Măștile FFP2 sunt un prim lot din necesarul de materiale și echipamente pe care compania TenarisSilcotub îl va dona, în următoarele săptămâni, pentru a susține cadrele medicale în lupta împotriva Covid-19


Un lot de 10.000 de măști de protecție FFP2 a fost predat joi cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență Zalău (SJUZ). Măștile au fost achiziționate de către TenarisSilcotub, compania luând decizia de a face o donație extinsă de materiale sanitare ce urmează a fi livrate în perioada imediat următoare.

Conform Ramonei Marincaș, Director Îngrijiri în cadrul SJUZ, măștile vor fi utilizate în secțiile din “linia întâi” precum Boli Infecțioase, Terapie Intensivă, UPU-SMURD, dar și de către personalul din spital care efectuează anumite proceduri  cu un grad mai ridicat de risc.

Măștile reprezintă o parte foarte importantă din echipamentul de protecție, de aceea donația esteesențială și dă un sentiment de încredere întregii echipe. Eforturile TenarisSilcotub au un ecou puternic în rândul personalului medical care simte că echipa companiei îi este alături, de data aceasta într-un moment extrem de important”, menționează Ramona Marincaș.

Împreună cu Consiliul Județean Sălaj și SJUZ, TenarisSilcotub a definit o listă de materiale necesare, care include, pe lângă măștile deja donate, și 5 ventilatoare, 900 de halate chirurgicale, 2000 de viziere și 750 litri de gel dezinfectant. Toate aceste materiale vor ajunge tot la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

”A fost o provocare să găsim aceste materiale, însă trebuie să sprijinim comunitatea în momente dificile. Vreau să le mulțumesc colegilor mei care au reușit într-un timp scurt să aprovizioneze aceste materiale, care sunt astăzi foarte căutate”, declară Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub.

”Prin această acțiune, ne continuăm angajamentul pentru sănătatea și siguranța oamenilor. În interiorul fabricii am luat diferite măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu COVID-19,  pe care am considerat necesar să le extindem și la nivelul comunității”

Angajații TenarisSilcotub se mobilizează, la rândul lor, pentru a sprijini cadrele medicale printr-o  campanie, pentru a susține producția locala de viziere.

Toate gesturile de susținere venite din zona organizațiilor sau a societății civile, trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă din partea întregii populații, consideră reprezentanții companiei. Respectarea cu strictețe a măsurilor impuse de autorități de către fiecare persoană și grija față de cei din jur vor reuși să prevină răspândirea virusului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj