Connect with us

Ştiri din Sălaj

Încep lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere în comuna Hereclean


De câteva zile s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare la proiectul prin fonduri europene, care prevede modernizarea a aproximativ 12 km de străzi şi uliţe în toate satele


Din punct de vedere al infrastructurii rutiere, comuna Hereclean stă foarte bine, dar de la un an la altul, intravilanul comunei se măreşte, având în vedere că se construiesc tot mai multe case în comuna aflată în apropiere de municipiul Zalău. Automat au apărut străzi şi uliţe noi, pe care autorităţile locale le-au avut în vedere pentru asfaltare.

Astfel s-a depus un proiect pentru modernizarea a aproximativ 12 km de străzi şi uliţe în toate cele şase sate din comună, care a şi intrat la finanţare, iar acum urmează partea cea mai importantă. De câteva zile s-a predat amplasamentul şi s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar firma care a câştigat licitaţia urmează să se apuce de treabă în această lună. Dacă totul decurge normal, acest măreţ proiect se va finaliza până la finalul acestui an.

“Valoarea proiectului este este aproape 1,7 milioane de euro,  din care 700.000 de euro este din contribuţie proprie. Am decis să acoperim toate satele şi de aceea am alocat şi noi bani de la bugetul local. Sper ca în 2020 să se termine tot proiectul. A durat mai mult până s-au obţinut toate avizele de la drumurile naţionale”, avea să declare primarul Dobrai Francisc, în urmă cu câteva luni.

Aproximativ 3 km de străzi şi uliţe urmează să se asfalteze în Badon şi Dioşod, în timp ce la Hereclean sunt prevăzuţi pentru asfaltare aproximativ 2 km. În Bocşiţa, Guruslău şi Panic urmeză să se asfalteze peste 1 km.

Când se va finaliza acest proiect aproximativ 90% din străzile şi uliţele comunei vor avea asfalt.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj