Connect with us

HANDBAL

Handbalistele de la HC Zalău nu fentează pregătirea în perioada de pauză!

“Fetele îşi fac programul de antrenamente şi îmi trimit videoclipuri în fiecare zi. Majoritatea dintre ele sunt decise să se pregătească cât mai bine”, spune Gheorghe Tadici


Dacă pandemia de coronavirus nu ar fi lovit şi România, acum Liga Naţională se pregătea să se reia pe 4 aprilie, pentru ultimele şapte etape din acest sezon. Şi HC Zalău se pregătea de un derby zonal cu Minaur Baia Mare, care urma să aibă loc pe teren propriu.

Din păcate, handbalul ca şi alte ramuri sportive sunt blocate pentru o perioadă nedeterminată şi nu se poate cunoaşte o dată exactă în ce priveşte reluarea competiţiei.

Chiar dacă toate întrecerile sunt suspendate, pregătirea sportivilor continuă. În cazul handbalistelor de la HC Zalău, acestea se pregătesc individual, fiecare la casele lor, după un program bine stabilit de antrenorul Gheorghe Tadici.

Două săptămâni au trecut de când antrenamentele de echipă au fost oprite, iar jucătoarele se pregătesc individual, dar o fac destul de bine, lucru remarcat de antrenorul Gheorghe Tadici.

”Fetele îşi fac programul de pregătire şi îmi trimit videoclipuri în fiecare zi. Săptămâna aceasta le-am schimbat programul şi încercăm să ne menţinem în tonus, dar şi în greutate. Văd că majoritatea dintre ele sunt decise şi hotărâte să se pregătească cât mai bine”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

”Nu ar fi o problemă dacă acest campionat îl vom termina prin luna iulie”

Din ediţia 2019 – 2020 a Ligii Naţionale au mai rămas de jucat şapte etape, un număr relativ mic care s-ar putea parcurge automat şi într-un timp relativ mai scurt.

Deocamdată, Federaţia Română de Handbal a anunţat că toate competiţiile rămân suspendate pe perioada stării de urgenţă, astfel că activitatea competiţională ar urma să se reia în 7 zile de la instaurarea stării de normalitate.

Luna aprilie este compromisă, dar există speranţe că echipele vor putea reveni la treabă prin luna mai. Automat, ar mai fi nevoie de o perioadă de câteva săptămâni pentru a pregăti cât de cât meciurile oficiale, astfel că sezonul s-ar putea întinde undeva până prin luna iulie.

”Dacă până în 10 mai se vor putea relua pregătirile, sezonul se prelungeşte şi nu ar fi problemă să terminăm campionatul prin luna iulie. Apoi, sportivii vor renunţa la vacanţele lor obişnuite şi după 1 august am începe următorul sezon. Nu văd care ar fi problema dacă am juca la vară. Până acum câţiva ani, sezonul era dus până spre finalul lunii iunie, iar cine prindea o pauză de două săptămâni se declara mulţumit. Dar, înainte de toate e sănătatea şi nu sportul, iar totul se va decide în funcţie de cum va fi mersul pandemei. La fel ca şi alte activităţi, şi sportul trebuie reluat. Şi aici este o strategie. Cel care o are pe cea mai bună va rămâne în top”, a spus antrenorul Gheorghe Tadici.

După 19 etape, HC Zalău se află pe locul 8, cu 27 de puncte, fiind la egalitate cu Gloria Bistriţa şi Măgura Cisnădie, echipe aflate pe locurile 6, respectiv 7. Tot 27 de puncte are şi SCM Craiova, care se află pe locul 9.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL