Connect with us

Ştiri din Sălaj

Peste 100 de sălăjeni au fost sancţionaţi în 24 de ore pentru nerespectarea Ordonanţei Militare

Poliţiştii şi jandarmii sălăjeni au aplicat sancţiuni pentru cei care nu au respectat Ordonanţa Militară


Polițiștii sălăjeni sunt în continuare la datorie și acționează pentru menținerea ordinii publice, fluidizarea traficului, dar și pentru identificarea persoanelor care nu respectă prevederile Ordonanței Militare.

Începând cu data de 30 martie a.c., persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii.

Totodată, persoanele care nu respectă condițiile izolării și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional, dacă fapta nu constituie infracțiune.

De asemenea, în misiunile lor, polițiștii sunt sprijiniți de polițiști locali, alaturandu-se, în activitățile în sistem integrat, și jandarmi și efective ale M.Ap.N.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 555 persoane față de care s-a dispus măsura izolării la domiciliu sau carantina, fiind verificate 446 locații de carantină sau izolare.

Totodată, pentru nerespectarea Ordonanței Militare, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale în valoare de 184950 lei.

Alte 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 29900 lei au fost aplicate de jandarmii sălăjeni.

Reamintim că dispozitivul de siguranță publică acționează pentru prevenirea răspândirii noului virus, dar și pentru a preveni și combate inegalitățile de orice fel.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj