Connect with us

Ştiri din Sălaj

Consilierii locali din Jibou donează Spitalului indemnizaţia lunară!


La propunerea primarului Dan Ghiurco, toţi cei 17 consilieri locali, indiferent de culoare politică, au dat dovadă de spirit civic în şedinţa ordinară ce a avut loc azi la Jibou şi cu toţii au fost de acord să îşi doneze indemnizaţia lunară pentru cumpărarea de echipamente de protecţie în vederea dotării Spitalului Orăşenesc Jibou. Tot pentru unitatea spitalicească, administraţia locală va aloca suma de 60.000 de lei!


La Jibou se întâmplă multe lucruri frumoase. Mai în zilele trecute, un grup de tineri din oraş au avut o acţiune lăudabilă. Pe bază de voluntariat, aceştia au bătut la porţile persoanelor vârstnice din oraş, dar şi din satele aparţinătoare, şi i-a ajutat să îşi procure alimente şi medicamente.

Unii dintre bătrânei nu mai aveau posibilitatea de a se deplasa, astfel că demersurile tinerilor au prins din plin. Nu puţine dintre persoanele de vârsta a treia au primit cele necesare, cu ochii în lacrimi…

Acţiunile lăudabile au continuat şi în cursul zilei de marţi, când la Jibou a avut loc şedinţa ordinară a Consilului Local. Primarul oraşului Jibou, Dan Ghiurco, a venit cu o propunere interesantă: cei care doresc, ar putea să îşi doneze indemnizaţia de consilier de pe luna aceasta. Edilul orăşelului de pe Someş a fost şi cel care a deschis lista, anunţând că donează o sumă echivalentă a şase indemnizaţii lunare.

Spre lauda lor, toţi cei 17 consilieri locali, indiferent de culoarea politică, au răspuns pozitiv!

Cu toţii, speră ca suma strânsă să poată ajuta corpul medical de la Spitalul Orăşenesc Jibou, pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie.

Autorităţile locale alocă 60.000 de lei pentru Spitalul Orăşenesc Jibou!

Ca veştile să fie şi mai bune, administraţia locală de la Jibou a căutat soluţii, astfel încât unitatea spitalicească să fie dotată corespunzător, deşi Spitalul Orăşenesc Jibou nu se află în acest moment pe lista spitalelor din prima linie, precum cum sunt cele de la Zalău şi Şimleu Silvaniei, în bătălia cu pandemia de COVID-19.

Nu prin hotărâre de Consiliu Local, ci prin dispoziţie directă, Primăria oraşului Jibou va aloca miercuri, 1 aprilie, Spitalului Orăşenesc Jibou suma de 60.000 de lei pentru echipamente de protecţie, adică măşti, mănuşi, combinezoane.

 


“Este vremea solidarității!

Într-un moment dificil pentru noi toți, când ne uităm cu îngrijorare la ceea ce se întâmplă în lume și în țară, ne punem nădejdea în cadrele medicale.

Azi, la sfârșitul ședinței de consiliu local, le-am propus consilierilor locali să își doneze indemnizația și, alături de contribuția mea, suma să fie alocată achizitiei echipamentelor de protecție în cadrul Spitalului Orășenesc Jibou.

Țin să le mulțumesc consilierilor pentru empatia de care au dat dovadă și sper ca acest gest să fie un real ajutor pentru cadrele medicale și comunitate”.

Dan Ghiurco – primarul oraşului Jibou Mai multe pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştirile din Sălaj, care va apărea miercuri, 1 aprilie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj