Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici, ”cadou” special la împlinirea vârstei de 68 de ani!


De ziua sa, antrenorul de la HC Zalău a fost sunat şi felicitat de fostul preşedinte al FRH – Cristian Gaţu, cel care se afla pe patul de spital, după ce cu o zi înainte a suferit o intervenţie chirurgicală pe creier. ”Pentru mine a fost o mare surpriză”, a spus tehnicianul


Cel mai titrat antrenor din handbalul feminin românesc – Gheorghe Tadici – a împlinit vinerea trecută vârsta de 68 de ani. Faţă de alte dăţi, ziua sa de naştere a fost sărbătorită într-un cadru mai restrâns, cu familia, având în vedere vremurile în care trăim din cauza epidemiei de coronavirus, fiind restricţionate orice fel de evenimente.

Chiar dacă nu a putut fi înconjurat de prieteni şi apropiaţi, Gheorghe Tadici a primit zeci de telefone şi sute de mesaje de felicitare. Un telefon a fost însă mai special şi a fost practic cel mai frumos cadou pe care l-a primit tehnicianul de la HC Zalău.

Gheorghe Tadici a fost sunat de ziua sa de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu – cel care se afla pe patul de spital, după ce cu o zi înainte a suferit o intervenţie chirurgicală pe creier.

”Era finul său la el la spital şi m-a sunat să îmi spună că îmi face un cadou. Nu ştiam despre ce cadou ar fi putut fi vorba, dar între timp i-a dat telefonul lui Gaţu şi am vorbit cu el. Când i-am auzit vocea am rămas mut. M-a felicitat de ziua mea, mi-a spus că se simte bine şi că după ce ajunge acasă rămâne să ne mai auzim la telefon. Pentru mine a fost o mare surpriză. Ştiam că este în spital şi a suferit o intervenţie chirurgicală, dar nici nu îndrăzneam eu să îl sun”, ne-a povestit Gheorghe Tadici.

Gheorghe Tadici a împlinit pe 27 martie vârsta de 68 de ani. Titratul antrenor a ajuns la 46 de ani de antrenorat, timp în care a reuşit rezultate de excepţie, atât la echipele de club, cât şi la Naţionala României.

Cu echipa din Zalău a cucerit trei titluri naţioane, a fost de opt ori vicecampion al României, de patru ori medaliat cu bronz, iar într-un an a cucerit şi Cupa României.Cu Silcotub şi mai apoi cu HC Zalău, Gheorghe Tadici a reuşit performanţe notabile şi în Europa. Au fost 19 participări în cupele europene, perioadă în care a cucerit City Cup în 1996, a ajuns în finala Cupei EHF, în 2012, de cinci ori în semifinale şi a bifat trei prezenţe în grupele Ligii Campionilor.

A antrenat-o pe Oltchim Rm. Vâlcea în perioada 2006 – 2008, unde a câştigat aproape tot ce se putea pe plan naţional şi internaţional.

La Naţionala României cea mai mare performanţă rămâne medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia, din 2005.

Cu această ocazie, redacţia Sportul Sălăjean îi urează un sincer şi călduros La Mulţi Ani antrenorului Gheorghe Tadici.

 

Sursa foto: Mediafax, Agerpres

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL