Connect with us

FOTBAL

Îndemnul la calm al fotbalistului Liviu Antal: ”Nu trebuie să ne panicăm şi cu siguranţă se va trece peste această perioadă”


Fotbalistul şimleuan se află în această perioadă în Lituania, ţară afectată mai puţin de coronavirus, după ce autorităţile au luat măsuri dure încă după primele cazuri. Jucătorul lui Zalgiris are un sfat pentru oameni şi îi îndeamnă la calm şi să respecte indicaţiile date de autorităţi


Liviu Antal a început excelent anul 2020 şi a câştigat Supercupa Lituaniei, trecându-şi în cont al doilea trofeu în cei aproape trei ani de când evoluează în ţara baltică.

Şimleuanul a marcat un gol în chiar prima etapă din noul campionat al Lituaniei şi echipa sa era într-o formă bună, astfel că a început sezonul cu gândul de a câştiga titlul, cu atât mai multe cu cât în SuUpercupă echipa lui Antal câştigase în faţa campioanei.

La fel ca şi în majoritatea ţărilor, şi în Lituania fotbalul s-a oprit pentru a preveni răspândirea virusului COVID – 19.

Fotbalistul spune că în ţara în care joacă de aproape 3 ani, autorităţile au luat măsuri imediat ce au apărut primele cazuri, fapt ce îl face să se simtă în siguranţă.

”În Lituania sunt mai puţine cazuri dar s-a anunţat rapid starea de urgenţă. Au luat mai repede măsurile necesare pentru a nu se răspândi virusul. În acest moment, lumea este calmă şi nu este agitaţie. Şi în Lituania s-au închis restaurantele, barurile, cafenelele, nu se mai fac evenimente, iar multă lume lucrează de acasă. Nici noi nu mai facem antrenamente, iar campionatul s-a suspendat. Dacă ne raportăm la numărul cazurilor, în Lituania mă simt mai în siguranţă, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să respectăm indicaţiile de la autorităţi pentru a fi în siguranţă”, a spus Liviu Antal.

Fotbalistul sălăjean are şi un îndemn pentru oameni.

”Cu toţii trebuie să rămânem calmi, să nu ne panicăm şi cu siguranţă, încet-încet, se vor reglementa lucrurile”, a precizat şimleuanul.

Liviu Antal: ”Hârtia igienică este acum la modă, în loc de minge”

Provocarea momentului este jonglarea cu hârtia igienică, astfel că mai mulţi sportivi se filmează în timp de fac jonglerii cu hârtia igienică, iar mai apoi încarcă clipurile video pe reţelele de socializare, nu înainte de a-i provoca pe alţi sportivi. Şi Liviu Antal a fost provocat, dar pentru el sunt mai importante exerciţiile şi antrenamentele pe care le face în casă.

”Acum văd că hârtia igienică este la modă în loc de minge, dar pentru mine sunt importante exerciţiile cu benzi sau gantere. Această perioadă o iau precum o mică vacanţă, în care încerci să te menţii în formă, prin unele antrenamente care se pot face şi în casă. Depinde fiecare cum percepe această perioadă. Este normal să îmi lipsească fotbalul, antrenamentele şi tot ce ţine de fotbal. Sperăm să treacă  cât de repede această perioadă, dar cred că va fi greu să se reia competiţiile peste o lună. Vom vedea cum decurg lucrurile şi vom încerca să ne menţinem în formă cât putem prin programul de antrenamente care îl avem”, ne-a mai declarat Liviu Antal.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 25 martie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL