Connect with us

Ştiri din Sălaj

Zălăuanii de peste ocean sprijină Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău

În aceste clipe grele, zălăuanii de peste ocean şi nu numai, fac donaţii pentru Spitalul Judeţean din Zalău pentru ajutorarea în lupta cu noul coronavirus


Mulţi zălăuani au părăsit oraşul de baştină şi au ales ca destinaţie Statele Unite ale Americii. Însă, chiar dacă au ajuns şi şi-au făcut un rost în ţara tuturor posibilităţilor, aceştia nu au uitat de unde au plecat şi în aceste clipe grele, în care tot mapamondul se luptă cu noul coronavirus, aceştia vin în sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Astfel, aceştia organizează strângeri de fonduri, iar suma adunată urmează să fie donată celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Sălaj.

Mihai Lehene, un zălăuan din Chicago a organizat o astfel de strângere de fonduri, în urma căreia s-a strâns suma de 2.689 de dolari, care a fost donată Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău.

Acum, a venit rândul Dianei Mureşan, o tânără stabilită tot în Chicago care îşi propune să strângă 10.000 de euro. Până la momentul redactării acestui articol s-a strâns suma de 1.180 de dolari.

“Facem apel catre  toti Salajenii din diaspora sa ajutam Spitalul de Infectioase din Zalau care preia cazurile de coronavirus. Am vorbit cu medici si asistente medicale de la Infectioase si de la Spitalul Judetean, au fost emotionati de initiativa noastra. Cadrele medicale si pacientii sunt prieteni din copilarie, colegi de scoala, vecini, parinti etc.  Cativa prieteni din Chicago am trimis deja $2000 pentru achizitionarea unei masini care proceseaza un numar mai mare de teste, trebuie sa-i ajutam cu fonduri pentru achizitia de echipament protectiv. O sa dam update cu tot ce s-a cumparat”, spune Diana Mureşan.

Cei care doresc să doneze, o pot face AICI.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. După ploaie,umbrela

    28 March 2020 at 16:23

    In America e mai jale decât la noi,până se fac testările pe
    Zalauaniv a trece și virusul asta nenorocit!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj