Connect with us

DIVIZIA A1

Rareş Bălean, exemplu de responsabilitate după ce s-a întors acasă, din Germania!

Voleibalistul zălăuan a părăsit Germania pe 13 martie, după ce campionatul de volei a fost îngheţat. Deşi când a aterizat în România, încă nu era implementată măsură în ce priveşte autoizolarea la domiciliu a persoanelor care vin din ţări unde sunt confirmate cel puţin 500 de cazuri de coronavirus, jucătorul de la VfB Friedrichshafen a decis să respecte decizia ce s-a dat peste două zile de la venirea sa în ţară. “Am preferat să stau acasă. Dacă ar fi procedat la fel toţi cei care au venit din străinătate, poate acum era mult mai bine”, a spus jucătorul zălăuan


După ce s-a făcut remarcat în tricoul celor de la Volei Municipal Zalău, dar şi la Naţionala României, Rareş Bălean a reuşit un salt impresionant în cariera sa, iar în vară s-a despărţit de gruparea sălăjeană şi a ajuns la VfB Friedrichshafen, una dintre cele mai titrate echipe din Germania, chiar şi din Europa. Bălean s-a acomodat rapid la noua sa echipă şi a început să joace, chiar şi în Liga Campionilor, fiind desemnat MVP la un joc din grupe!

În campionat, VfB Friedrichshafen se bătea la titlul de campioană, dar la fel ca şi în România, campionatul din Germania a fost îngheţat pe 12 martie, după izbucnirea epidemiei de coronavirus.

O zi mai târziu, Rareş Bălean s-a întors în România cu avionul, dar cu toate că la data respectivă, în ţară încă nu era implementată măsura în ce priveşte autoizolarea la domiciliu a persoanelor care vin din ţări unde sunt confirmate cel puţin 500 de cazuri de coronavirus, jucătorul de la VfB Friedrichshafen a decis să respecte decizia ce s-a dat două zile mai târziu, pe 15 martie.

“Eu am ajuns acasă pe 13 martie, iar două zile mai târziu s-a dat această măsură de autoizolare la domiciliu. Totuşi, am preferat să stau acasă. Dacă ar fi procedat la fel toţi cei care au venit din străinătate, poate acum era mult mai bine. Este o mare nebunie ce se întâmplă, dar lumea trebuie să fie onestă, fiindcă nu moare nimei dacă stă 14 zile în autoizolare”, ne-a declarat Rareş Bălean, care astfel a dat un exemplu important de responsabilitate.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 25 martie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1