Connect with us

Ştiri din Sălaj

Municipiul Zalău: Măsuri economice care sprijină mediul de afaceri

Având în vedere situația creată la nivel național de răspândirea infecției cu COVID-19, Primăria Municipiului Zalău sprijină mediul de afaceri și persoanele fizice, prin următoarele măsuri economice:

  1. Amânarea plății unor taxe

Se amână plata următoarelor taxe: taxă clădire, taxă teren, taxă de reabilitare termică, taxă publicitate, taxă firmă, taxă de deratizare și dezinsecție, impozit spectacole, taxe judiciare de timbru, taxă regularizare AC, scadente începând din 26 martie și până în 30 iunie.

Sumele aferente vor putea fi plătite de către contribuabili fără să fie percepute dobânzi sau penalități de întârziere până în 30 septembrie. Această măsură se aplică din oficiu de către organul fiscal al Primăriei și nu este nevoie de solicitare din partea contribuabilului.

  1. Amânarea plății obligațiilor contractuale

Pentru obligațiile contractuale, care rezultă din contracte încheiate între Municipiul Zalău și diverse persoane fizice și juridice, scadente începând din 26 martie și până la 30 iunienu se datorează dobânzi și penalități de întârziere. Termenul de plată al acestor obligații este amânat până în 30 septembrie.

  1. IMM-urile pot solicita neplata obligațiilor contractuale

Pe perioada stării de urgență, întreprinderile mici și mijlocii care și-au întrerupt activitatea total sau parțial, în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente și/sau care dețin certificate de situație de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri pot solicita neplata obligațiilor contractuale pentru spațiile neutilizate.

Termenul de depunere a solicitării este de 90 de zile de la data expirării stării de urgență.

  1. Tarif redus al abonamentelor de parcare

Începând din 26 martie și 30 de zile după încetarea stării de urgență, se suspendă emiterea de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public a abonamentelor de parcare cu valabilitate lunară, trimestrială, semestrială și anuală.

În această perioadă, singurele tarife achitate pentru utilizarea parcărilor publice vor fi cele pentru jumătate de oră, o oră și o zi, la automatele de parcare sau prin SMS.

După expirarea celor 30 de zile de la data încetării stării de urgență, tarifele abonamentelor de parcare sunt la nivelul anului 2019.

  1. Bonificații pentru plata impozitelor și taxelor locale

Termenul în care contribuabilii beneficiază de bonficații, persoane fizice 10% și persoane juridice 5%, pentru plata taxelor și impozitelor se prelungește până la 30 iunie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj