Connect with us

FOTBAL

Marius Paşca, despre continuarea Ligii 3 în sistem play-off – play-out: ”Nu este fair-play. Dacă vor să înjumătăţească meciurile, atunci trebuie înjumătăţite şi punctele”

Antrenorul de la SCM Zalău nu este de acord cu propunerea continuării campionatului cu play-off şi play-out, dar vine cu o altă propunere


Când a văzut propunerea care există în rândul echipelor din Liga a III-a,  antrenorul Zalăului a fost total nemulţumit şi consideră că această metodă nu este una fair-play.

Antrenorul de la SCM Zalău vine însă cu o altă propunere legată de play-out, care pare mult mai aproape de adevăr.

“Am văzut că au fost cele două variante la Federaţie, cu play-off şi play-out, dar deocamdată sunt doar discuţii. Este clar că pe noi ne-ar dezavantaja disputarea unui play-out între echipele de pe locurile 9 – 16. Din punct de vedere sportiv nu este fair-play, fiindcă nouă ne-ar reduce la jumătate şansele de salvare de la retrogradare. Nu aş fi de acord sub nicio formă cu un astfel de sistem. Noi am făcut eforturi disperate şi acum nu ar fi corect să ni se reducă şansele. Dacă se doreşte un play-out şi vor înjumătăţi meciurile, atunci trebuie înjumătăţite şi punctele. Aşa ar fi logic. Înţelegem că este o forţă majoră, dar  trebuie să fie echidistanţă şi toată lumea să aibă şanse. Dacă se înjumătăţesc jocurile ar trebui să se procedeze la fel şi cu punctele, nu să se creeze un avantaj pentru cei care sunt deasupra liniei”, a spus Marius Paşca.

Cum ar arata clasamentul din play-out cu punctele acumulate până acum:

  1. Sticla Arieşul Turda 22p, 2. Unirea Dej 21, 3. Sănătatea Cluj 20, 4. Unirea Alba Iulia 16, 5. CFR Cluj II 15, 6. Industria Galda 11, 7. AFC Odorheiu Secuiesc 10, 8. SCM Zalău 9

Cum ar arăta clasamentul din play-out cu punctele înjumătăţite:

  1. Sticla Arieşul Turda 11p, 2. Unirea Dej 11, 3. Sănătatea Cluj 10, 4. Unirea Alba Iulia 8, 5. CFR Cluj II 8, 6. Industria Galda 6, 7. AFC Odorheiu Secuiesc 5, 8. SCM Zalău 5.

(în condiţiile disputării unui play-out cu înjumătăţirea punctelor, SCM Zalău ar avea de recuperat în cele 7 etape doar 3 puncte până la locul 4 ocupat de Unirea Alba Iulia, pentru a se salva de la retrogradare)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL