Connect with us

HANDBAL

HC Zalău nu este de acord cu înghețarea campionatului

“Toate competiţiile de handbal vor trebui să se desfăşoare şi duse la bun sfârşit”, spune antrenorul Gheorghe Tadici


Pandemia de coronavirus a afectat grav sportul din toată lumea şi, implicit, pe cel din România. De două săptămâni, toate competiţiile interne şi internaţionale s-au suspendat, dar unele s-au şi încheiat mai devreme cu câteva luni.

Pe această linie s-au aflat de exemplu competiţiile  organizate de Federaţia Română de Volei. Astfel, în zilele trecute sportul la fileu a decis să îngheţe Divizia A1 la feminin şi masculin, Volei Alba Blaj şi Arcada Galaţi devenind astfel campioane naţionale cu două luni mai repede de terminarea campionatelor!

În handbalul românesc nu s-a pus deocamdată în discuţie o astfel de variantă. Multe dintre cluburi nici nu ar fi de acord cu îngheţarea competiţiilor.

În acest sens, Federaţia Română de Handbal a şi anunţat că se află într-un proces continuu de analizare a scenariilor pentru a putea finaliza sezonul competiţional. Forul condus de Alexandru Dedu a menţionat că, indiferent de scenariul care va putea fi aplicat, activitatea competiţională se va relua în termen de 7 zile de la reinstaurarea stării de normalitate.

”Nu aş fi de acord cu îngheţarea campionatului la handbal. Toţi cei din fenomen au transmis Federaţiei că toate competiţiile trebuie să se desfăşoare, inclusiv turneele finale de juniori şi junioare”, este de părere Gheorghe Tadici.

În ce priveşte Liga Naţională, din acest campionat au mai rămas de jucat şapte etape şi nu ar fi o mare problemă ca arespectivele runde să fie programate într-un interval de timp mai scurt.

“Toate competiţiile de handbal vor trebui să se desfăşoare şi duse la bun sfârşit. Nu cred că ar fi o problemă să ducem la capăt cele şapte etape. Aceasta este situaţia, iar acum jucătoarele pot considera că sunt într-o vacanţă. Este forţă majoră, iar ele sunt plătite în această perioadă”, a spus antrenorul Zalăului.

Suedia, Germania şi Norvegia sunt ţările care deja au anunţat ”îngheţarea” campionatelor de handbal feminin, în Norvegia fiind desemnată campioană echipa aflată pe primul loc în momentul luării acestei decizii.

Dacă se va ajunge la un astfel de scenariu şi în România, atunci SCM Rm.Vâlcea ar fi din nou campioană! În momentul de faţă, Vâlcea se află pe primul loc la egalitate de puncte cu CSM Bucureşti, însă gruparea din capitală mai are de jucat o restanţă cu HCM Slobozia.

În caz de egalitate de puncte cu CSM Bucureşti, SCM Rm.Vâlcea are avantajul meciurilor directe.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL