Connect with us

Ştiri din Sălaj

Procurorii sălăjeni au prins agresorul care a înjunghiat de 7 ori o persoană la Penny Dumbrava

După o săptămână în care procurorii şi poliţia au răscolit tot oraşul în căutarea infractorului periculos care a înjunghiat un bărbat de 7 ori cu cuţitul, în zona Penny din Dumbrava, şeful procurorilor din Sălaj, prim-procurorul Bogdan Chiş anunţă azi, 26 martie, că l-au prins şi l-au reţinut pe făptaş. Agresorul este un tânăr de 26 de ani care a fost încătuşat şi depus în Centrul de Arest Preventiv, iar în cursul zilei de azi va fi dus în faţa unui judecător pentru a fi arestat preventiv 30 de zile


Parchetul de lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoştinţa opiniei publice că, în urma activităţilor desfăşurate de procurorii PT Sălaj şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Sălaj în dosarul 145/P/2020 în care era începută urmărirea în rem pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă săvârşită la data de 19 martie în zona maganinului Penny cartier Dumbrava, la data de 25 martie, au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare la locuinţa unor persoane fizice, activităţi în urma cărora a fost adus la sediul PT Sălaj numitul C. A. în vârstă de 26 de ani faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de tentativăla omor.

De asemenea, PT Sălaj a dispus faţă de suspectul C. A. măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca suspectul să fie prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea lămurii tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilitii răspunderii penale.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmării penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Agresorul a scăpat din mâna Poliţiei

Însă povestea acestui caz din 19 martie, este puţin neclară din mai multe puncte de vedere. Martorii prezenţi la eveniment au declarat pentru Ştirile din Sălaj că la faţa locului a fost prezent inclusiv şeful de post din Pericei, agent şef principal de poliţie MOCAN REMUS, care a intervenit, a luat agresorul de piept şi i-a luat cuţitul din mână.

Însă, neşansa a făcut ca agresorul să se zmâcească din mâna poliţistului, a luat-o la fugă şi s-a făcut nevăzut. Martorii susţin că după ce agresorul a scăpat din mâna poliţistului, Mocan Remus s-ar fi urcat în maşină şi ar fi plecat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Un alt martor la eveniment, un tânăr zălăuan, a încercat să-l prindă şi a fugit după agresor, dar nu i-a mai dat de urmă. Mai mult, la toată scena în care tânărul a fost înjunghiat de mai 7 ori, inclusiv în zona capului şi în spate, au asistat mai multe persoane, care nu au intervenit pentru aplanarea situaţiei. Fie de frică, fie din comoditate.

Şeful Poliţiei Sălăjene, Florin Mihăilă, confirmă faptul că agresorul a scăpat din mâna şefului de post din Pericei, Mocan Remus.

“Ştiu despre ce este vorba, dar nu cunosc în detaliu. Şeful de post de la Pericei a fost la faţa locului, l-a prins pe agresor de piept, i-a luat cuţitul, după care agresorul s-a smucit şi a fugit. Asta e informaţia pe care o am acum. Dar vreau să văd exact ce s-a întâmplat acolo și apoi vom putea spune mai multe”, 

ne-a declarat inspectorul şef Florin Mihăilă.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj