Connect with us

FOTBAL

Campionatul Ligii a III-a ar putea continua cu un play-off şi play-out!

Dacă respectiva propunere va fi şi adoptată, SCM Zalău va fi afectată din plin, deoarece gruparea de sub Meseş ar avea astfel şanse mici de salvare, în condiţiile în care echipele de la locul 9 – 16 ar juca într-un play-out, un singur tur, cu punctele acumulate până în momentul de faţă


O etapă a apucat să se deruleze din returul Ligii a III-a, după care campionatul s-a suspendat, la fel ca şi toate competiţiile, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului COVID – 19. În primă fază, FRF a decis suspendarea competiţiei până pe data de 31 martie.

Ulterior, a fost emis un alt comunicat în care se specifică că 16 mai este termenul cel mai apropiat pentru reluarea competiţiilor.

În această perioadă, la FRF s-a format un grup de lucru, care lucrează la diferite variante prin care se pot relua competiţiile interne. În ce priveşte Liga a III-a, există o propunere prin care întrecerea să se desfăşoare sub forma unui play-off şi a unui play-out.

Mai concret, primele 8 clasate ar evolua în play-off, iar echipele clasate pe locurile 9 – 16 în play-out, într-un singur tur, toate urmând să înceapă această fază a campionatului cu punctele acumulate până acum.

Dacă propunerea de disputare a unui play-off şi play-out la Liga a III-a va fi adoptată de FRF, SCM Zalău ar avea o misiune aproape imposibilă de a se salva de la retrogradare.

Practic, formaţia sălăjeană ar mai avea de susţinut şapte meciuri, nu 14 câte mai erau de jucat din retur şi ar avea de recuperat tot 7 puncte până la locul 12, primul deasupra liniei de salvare.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 25 martie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL