Connect with us

DIVERSE

Someşul curge spre Baia Mare

E oficial. Someşul Ileanda a dispărut de pe harta fotbalului românesc. După îndelungi tratative, s-au pus bazele unei comasări prin absorbţie, iar gruparea de pe Someş va fi preluată de FC Maramureş Universitar Baia Mare, un club nou şi curat din punct de vedere al datoriilor, spre deosebire de divizionara secundă, FC Baia Mare. În cadrul acestei formaţiuni, regăsim o mare parte din acţionarii lui FC Baia Mare, iar acest lucru ne face să credem că noul club va fi varianta de rezervă pentru fotbalul maramureşean în cazul în care vor renunţa la locul din Liga a II-a. Acordul final se va da după exact o săptămână, când se vor şti şi numele jucătorilor de la Someşul Ileanda care vor fi reţinuţi în lot. “Conducătorii lui FC Maramureş Universitar Baia Mare au venit cu oferta. Într-un fel, e o chestiune morală pentru cei 15 jucători băimăreni. Nu vreau să fiu răutăcios, însă dacă în Sălaj nu s-a putut, am căutat continuitate în altă parte”, ne-a mărturisit Marcel Popa, directorul executiv al defunctei Someşul. Iniţial, această procedură a fost înaintată celor de la Spicu Mocira, dar rivalităţile au împiedicat finalizarea ei, astfel că s-a ajuns la soluţia Someşul Ileanda, care va dispărea astfel şi din Liga a IV-a.

Grigoriţă Revnic părăseşte lumea sportului

Un împătimit al sportului, în special al fotbalului, patronul din ultimii ani ai grupării din Ileanda, este vorba despre Grigoriţă Revnic, a ieşit definitiv din fotbal, aceasta şi după problemele financiare cu care s-a confruntat în ultima perioadă. Ele s-au răsfrâns şi asupra jucătorilor, astfel că aceştia au de încasat importante sume de bani. Conducerea FC Maramureş Universitar Baia Mare i-a oferit o funcţie lui Grigoriţă Revnic, însă acesta a refuzat-o, preferând să rămână în afara lumii sportului, cel puţin deocamdată.

 

Jumătate din restanţe vor fi achitate

Jucătorii Someşului au un motiv de bucurie, după ce visul lor de a juca într-un eşalon superior s-a spulberat. Astfel, după câteva discuţii, noul club este de acord cu plata a unui procent de 50% din datoriile pe care Someşul le are către jucători. În schimb, pentru cealaltă jumătate se caută soluţii, însă mai mult ca sigur ea nu va fi achitată.

 

Niciun sălăjean oprit în lot

Odată cu această absorbţie, toţi jucătorii echipei din Ileanda aparţin în clipa de faţă de FC Maramureş Universitar Baia Mare, însă doar cei băimăreni au şanse de continua în Liga a III-a. Ceilalţi, ne referim la sălăjeni, se văd nevoiţi să-şi caute alte angajamente. “Jucătorii din Sălaj nu prezintă interes pentru noua grupare şi pot pleca la orice echipă. Eu am încercat să fac lobby pentru o parte din ei chiar la FC Zalău, mai ales că acolo e nevoie de jucători pe nişte posturi pe care le-ar putea acoperi cu jucătorii noştri sălăjeni, însă nu s-au arătat interesaţi”, a precizat Marcel Popa.

 

Ştefan Colar se ocupă de viitorul fotbalului maramureşean

Nici tânărul antrenor care a reuşit promovarea din prima încercare, este vorba de Ştefan Colar, nu şi-a găsit un angajament la un nivel superior, deşi este un tehnician tânăr şi plin de calităţi. În aceste condiţii, el îşi va continua munca la grupele de copii ale lui FC Baia Mare şi se va ocupa în paralel şi de o echipă de fotbal feminin. La un moment dat, a fost ofertat chiar de Spicu Mocira pentru a evolua în Liga a III-a, însă nimic nu s-a parafat până în clipa de faţă.

 

E dureros să vedem cum încă o echipă puternică dispare din peisajul fotbalului sălăjean, chiar dacă la un moment dat, era asigurată din toate punctele de vedere. Mai dureros este pentru jucători, care s-au implicat trup şi suflet şi au reuşit o promovare istorică, iar acum, când ar trebui să-şi încerce limitele, se văd nevoiţi să o ia de la capăt sau poate, pentru unii, a fost ultimul tren spre fotbalul mare. Şi de această dată, vorbele mari au luat-o înainte faptelor, când, de fapt, ar trebui să fie exact invers.                                  Ciprian PETRAN

loading...
Loading...
5 Comments

5 Comments

 1. sorin

  5 August 2010 at 20:36

  pacat de baieti

 2. calin

  5 August 2010 at 21:22

  da. ai dreptate sorine. asa e.

 3. calin

  5 August 2010 at 21:28

  da. ai dreptate sorine. asa e.

 4. nik

  6 August 2010 at 10:33

  vorbesti de parca ai trai intr-o alta lume si nu cunosti realitatea din romania,iar de promovat au promovat din lig4 in lig3,nu au cistigat nici un campionat mondial,mare scofala

 5. sorin

  6 August 2010 at 11:40

  poate pentru tine nu e mare lucru dar pentru ei sigur a fost. gandeste-te cum ar fi daca tu ti-ai fi dorit sa te angajezi la o companie mare cu un salariu f bun, sa reusesti sa te angajezi iar dupa 1-2 luni sa te dea afara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE