Connect with us

Ştiri din Sălaj

10 sălăjeni amendaţi de Poliţie pentru că nu au stat în IZOLARE

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, echipajele mixte, formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență. În baza prevederilor Ordonanței Militare nr. 1/2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, au fost fost sancționate contraventional 10 persoane cu amenzi în valoare de 13.600 lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii au desfășurat acțiuni care au vizitat verificarea a 85 de agenți economici, de pe raza județului, a căror activitate a fost suspendată în această perioadă, fără a fi identificate nereguli.

Polițiștii din Sălaj continuă să acționeze în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și a societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și excortarea autovehiculelor care tranzitează județul Sălaj cu persoane care vin din afara granițelor țării sau transportă echipamente medicale.

Nerespectarea măsurilor de primă urgență prevăzute în Ordonanțele Militare atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art. 27 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, de la debutul epidemiei, la nivelul județului Sălaj au fost înregistrate trei dosare penale, în care sunt cercetate trei persoane.

Din totalul dosarelor penale, două au fost înregistrate pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor și un dosar penal pentru infracțiunea de fals în declarații.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage raspunderea contravențională sau penală, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj