Connect with us

Ştiri din Sălaj

Zilele inspectorului şef Mihăilă la conducerea IPJ Sălaj sunt numărate

Profesorul de la Facultatea de Poliţie, Florin Mihăilă, are zilele numărate la conducerea IPJ Sălaj, funcţie în care a fost numit de minsitrul de Interne, Marcel Vela de la PNL, pentru o perioadă de doar 3 luni. Asta înseamnă că marţi, 24 martie, expiră cele 3 luni de împuternicire şi va părăsii cel mai înalt scaun din Poliţia Sălăjeană, ori există posibilitatea să-i fie prelungit mandatul. Numele lui Florin Mihăilă apare în mai multe scandaluri răsunătoare, inclusiv de la nivelul Academiei de Poliţie


Actualul şef al IPJ Sălaj, Florin Mihăilă a intrat în disgraţiile colegilor din Sălaj, după ce a fost subiectul a mai multor scandaluri, toate mediatizate inclusiv în presa centrală şi TV.

Primul scandal mare în care apare numele lui Florin Mihăilă este cel legat de plagiatele doctoratelor de la Academia de Poliţie, situaţie despre care a scris inclusiv jurnalistul de investigaţii Emilia Şercan, articole în care scrie că numele lui Mihăilă ar fi apărut într-un dosar penal deschis la Parchetul Sectorului 1.

Vezi linkul 1: https://pressone.ro/urgia-la-academia-de-politie-vii-decanul-facultatii-de-politie-marele-maestru-al-cartilor-clona

Vezi linkul 2: http://mobile.hotnews.ro/stire/23236342

Un alt scandal în care Mihăilă apare cap de afiş este cel legat de studenţii care au cerut concedii pentru studiu şi le-au fost respinse de către IPJ Sălaj.

Iar colac peste pupăză, a venit ultima dezvăluire făcută de Sindicatul Europol, care arată o filmare cu Mihăilă cum opreşte abuziv şoferi în trafic la Zalău.

Ca o “bilă neagră” pentru activitatea din cele trei luni cu Mihăilă la conducerea IPJ Sălaj, mai putem aminti şi de cazul din 19 martie, când un tânăr din Zalău a fost înjunghiat cu un cuţit de 7 ori în ziua amiaza mare, iar agresorul a scăpat din mâna Poliţiei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj este condus începând cu 24 decembrie 2019, de comisarul-şef de poliţie Marius Florin Mihăilă. Marius Florin Mihăilă a fost împuternicit prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Poliţiei sălăjene pe o perioadă de 3 luni.

În ultimul an, la comanda IPJ Sălaj s-a aflat, tot prin împuternicire, Gabriel Terheş, care a revenit începând din 17 decembrie 2019, în funcţia de şef al Serviciului de Acţiuni Speciale.

Marius – Florin Mihăilă este angajat al Ministerului de Interne din anul 1999, având specializarea de psiholog expert în detecţia comportamentului simulat prin tehnica poligraf, iar între 2005 şi 2009 a fost coordonatorul reţelei poligraf din Poliţia Română. Din anul 2010 ocupă o funcţie de psiholog specialist într-o structură specială a Poliţiei Române.

La începutul lunii octombrie 2019, echipei manageriale din IPJ Sălaj i se alătura ca adjunct al şefului Poliţiei, tot prin ordin de ministru, şi tot prin împuternicire, clujeanul Marius Stupar, venit de la Cluj, unde a condus Biroul Autostrăzi. Celălalt post de adjunct al IPJ Sălaj este vacant. A a fost ocupat, în perioada 2014-2019, de către Miron Ştirb, care recent s-a pensionat.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj