Connect with us

FOTBAL

David Almaş, jibouanul care impresionează la juniorii de la CFR Cluj


Fost junior la Rapid Jibou, David Almaş joacă de doi ani la grupele de juniori ale campioanei României, unde se face remarcat prin evoluţiile sale, dar mai ales prin goluri. Atacantul este unul dintre cei mai buni jucători la grupa din 2006 antrenată de Cosmin Văsîe şi totodată a fost cooptat în selecţionata Clujului U 15, care joacă în turneul speranţelor organizat de FRF


De câţiva ani, Rapid Jibou pune un mare accent pe juniori, astfel că are grupe la toate categoriile de vârstă. Munca antrenorilor şi a celor din club dă roade, iar unii dintre juniori au început să se afirme şi să fie doriţi chiar şi de grupări importante din Ardeal!

În această situaţie se află şi David Almaş (n. 15.01.2006), un junior care de doi ani a făcut pasul la CFR Cluj. Acesta s-a pregătit o perioadă şi cu Viitorul Zalău, dar a plecat la CFR, unde a devenit un jucător de bază la grupa de 2006, antrenată de Cosmin Văsîe – un fost jucător de la CFR Cluj.

David Almaş joacă pe postul de atacant şi este unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei clujene. “Puştiul” originar din localitatea Cuceu împacă şcoala cu fotbalul şi face eforturi mari pentru a fi în cea mai bună formă sportivă.

Astfel, el făcea naveta în fiecare zi la Cluj-Napoca, pentru antrenamente şi jocurile oficiale.

Totodată, David Almaş este component al Selecţionatei Clujului U15, care joacă în turneul speranţelor, competiţie organizată de FRF.

“Nu vreau să sune a laudă, dar copilul este foarte apreciat de tot staff-ul de la CFR Cluj. Eu sper să ajungă cât de sus, fiindcă de asta facem eforturi şi merg cu el în fiecare zi când are antrenament sau joc, la Cluj. Am discutat cu antrenorul şi cu directorul sportiv şi ei spun că are calităţi. Ei speră să scoată din el un atacant de valoare. Sigur, depinde şi de copil, dar important să rămână serios şi să se pregătească în continuare cât mai bine. S-a dezvoltat foarte bine de când este la CFR Cluj”, ne-a declarat tatăl jucătorului, Ioan Almaş.

“David Almaş are calităţi şi este foarte serios”, spune antrenorul Cosmin Văsîe

David Almaş a început fotbalul în 2016, la Rapid Jibou şi în scurt timp şi-a arătat calităţile, dar şi potenţialul sub îndrumarea antrenorului Nicolae Daroţi. Şi antrenorul de la juniorii lui CFR Cluj vede în David Almaş un jucător de mare perspectivă şi îl apreciază pentru că acesta face naveta la Cluj, pentru antrenamente şi meciuri.

“Copilul are doar 14 ani şi nu poţi să te pronunţi exact, dar pot spune că are calităţi şi este foarte serios. Viitorul îi aparţine şi totul depinde de cum se dezvoltă. La noi la grupe nu există copii care să nu aibă şanse ca în viitor să ajungă fotbalişti la un nivel ridicat. David Almaş este de apreciat pentru eforturile pe care le face. Nu este uşor să faci naveta la Cluj, pentru antrenamente şi jocuri, iar mai apoi duminica să joci şi pentru selecţionata judeţului. Practic, week-end-ul este sacrificat pentru fotbal”, ne-a spus antrenorul Cosmin Văsâie.

Tot la această grupă de juniori de la CFR Cluj se află şi Lucian Sână, un junior plecat de la Viitorul Zalău.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 18 martie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL