Connect with us

HANDBAL

HC Zalău și-a schimbat programul de pregătire


Începând de miercuri, handbalistele se antrenează individual, după un program bine stabilit de către Gheorghe Tadici. ”Unele au plecat acasă, altele sunt la Zalău. Se antrenează fiecare după un program cardio de 30 de minute”, spune antrenorul Zalăului


HC Zalău a început vinerea trecută antrenamentele în vederea reluării Ligii Naționale, dar odată cu instaurarea stării de urgență din țară, programul de preăgătire al echipei zălăuane s-a schimbat.

Federația Română de Handbal a anunțat că Liga Națională se va relua în termen de 7 zile de la reinstaurarea stării de normalitate, ceea ce înseamnă că etapa a XX-a programată pe 4 aprilie nu poate avea loc mai repede de 21 aprilie, adică undeva după Sărbătorile Pascale.

În condițiile date, fetele de la HC Zalău au intrat într-o vacanță forțată și au fost lăsate să plece acasă, însă nu înainte de a primi un program special de pregătire pentru perioada de pauză.

”Unele jucătoare au plecat acasă, altele sunt la Zalău. Au posibilitatea să se mai antreneze pe stadion sau pe Meseș. Nu mai au loc antrenamente în spații închise, cum era la sală, dar fiecare se pregătește acasă, după un program cardio de 30 de minute. Au voie abdomene, genuflexiuni, sărituri, mobilitatea, sunt o grămadă de exerciții pe care le poți face și acasă”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Antrenorul Zalăului spune că în momentul reluării pregătirilor cu echipa, fiecare jucătoare va avea de dat norme de control, iar la cele la care se constată că nu s-au pregătit suficient de bine în această perioadă, vor fi sancționate .

”Depinde de fiecare ce notă de profesionist au în ele. Cele care vor să păcălească, o fac și când este pregătire cu echipa, dar și când au un astfel de program de pregătire. Dar, când vom reveni, vom da niște norme de control. Care sunt pregătite de 60%, vor primi 60% din salariu. Cele care sunt pregătite 100% vor lua salariu 100%”, a menționat Gheorghe Tadici.

”Având în vedere decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, pe o durată de 30 de zile și hotărârile Consiliului de Administrație F.R.H. din 19 martie 2020, Federația Română de Handbal anunță prelungirea perioadei de sistare a competițiilor de handbal din România până la ieșirea din starea de urgență.

F.R.H. se află într-un proces continuu de analizare a scenariilor posibile pentru a putea finaliza sezonul competițional 2019-2020, cu toate competițiile organizate sub egida sa. În acest sens și indiferent de scenariul care va putea fi aplicat, activitatea competițională se va relua în termen de 7 zile de la reinstaurarea stării de normalitate”, se arată într-un comunicat emis de FRH.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL