Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un zălăuan riscă să fie cercetat de Poliţie după ce a transmis informaţii false pe Facebook

Zălăuanul Andrei Pop a făcut în 18 martie, o postare pe Facebook prin care dezinforma populaţia şi creea panică legat de faptul că societate de transport în comun nu ar fi făcut dezinfecţia autobuzelor “ca la carte” cu substanţe omologate.

   

Imediat, directorul SC Transurbis a luat atitudine şi a transmis un mesaj foarte clar, că nu e de jucat cu astfel de postări nefondate, care creează doar panică, ţinând cont de pandemia COVID-19 şi că oricine face asemenea postări şi dezinformează, riscă amenzi usturătoare de la Poliţie sau chiar DOSAR PENAL.

“Bună ziua,

Având în vedere postările repetate ale dumneavoastra pe pagina de facebook din data de 18 martie 2020 prin care difuzati și propagați în mod fals că societatea Transuris execută dezinfectare de mântuială, vă precizăm că societatea efectuează procesul de dezinfecție a autobuzelor sistematic prin utilizarea de dezinfectanți aprobați și recomandați în asemenea situații de autoritățile competente în domeniu. Prin urmare, vă invităm la sediul societății pentru a vă edifica personal în această privință și considerând că afirmațiile false postate de dumneavoastră se bazează doar pe zvonuri, care, prin modul aducerii la cunoștință publică este de natură penală putând fi încadrate la infracțiunea prevăzută de art. 404 Cod penal „Comunicarea de informații false”, vă solicităm a stopa și retrage postarea precizată, publicarea de scuze publice pentru informația postată și neverificată, recomandându-vă ca înainte de orice afirmație și postare, mai ales pe această temă, să o verificați personal.

Prin urmare, vă informăm că ne rezervăm dreptul de a ne adresa organelor în drept în ceea ce privește postarea dumneavoastră.

Cu stimă,

Director General, Ing. Oros Alin”, este mesajul transmis de directorul SC Transurbis Zalău SA către zălăuanul Andrei Pop.

Reacția „făptașului”

A venit și reacția persoanei acuzate. Bărbatul din fotografie, în realitate Ionuț S.,  spune că a ajuns vedetă peste noapte, fără voia sa și fără ca el să fi făcut ceva.

Altfel spus, zălăuanul spune că Andrei Pop este de fapt un cont de Facebook fals cu fotografia sa și că el nu știe nimic despre problemele cu SC Transurbis.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj