Connect with us

DIVIZIA A1

INCREDIBIL: Primăria Zalău suplimentează bugetul la CS Volei Municipal, deşi campionatul s-a încheiat!


În ziua în care Federaţia Română de Volei a decis îngheţarea campionatului cu aproape două luni mai repede, instituţia condusă de Ionel Ciunt a decis alocarea a 450.000 de lei pentru vicecampioana României, care oricum nu va mai disputa niciun joc din acest sezon.  În proiect se arată că din suma respectivă se vor efectua cu prioritate plata cheltuielilor cu masa, transportul, cazarea, drepturile salariale, dar şi obligaţiile către Federaţia Română de Volei, însă Primăria a mai virat banii respectiv pentru aceste cheltuieli de-a lungul sezonului, conform contractului de finanţare


Primăria şi Consiliul Local Zalău au susţinut activitatea de performanţă de la Volei Municipal Zalău, iar pentru sezonul 2019 – 2020 a decis în vara trecută să aloce grupării zălăuane 2,9 milioane de lei, din care 1, 7 milioane lei în prima parte a sezonului, iar 1,2 milioane lei din ianuarie 2020.

Cu toate că a avut parte de o astfel de susţinere importantă, Volei Municipal Zalău a acumulat datorii la jucători, la furnizori, chiar şi la Federaţia Română de Volei, unde datoriile au ajuns să dăpăşească 20.000 de euro.

Tupeul celor din conducere nu s-a oprit aici, iar încă din luna ianuarie au solicitat suplimentarea bugetului, pe motiv că echipa participă în fazele superioare ale Cupei Challenge, competiţie în care Volei Municipal s-a oprit în optimi, fiind eliminată de o echipă din Cehia.

Având în vedere că echipa a fost eliminată prematur, conducerea nu a mai putut beneficia de suma solicitată, dar a continuat să ceară suplimentare bugetului.

Astfel, în data de 17 martie, conducerea a motivat printr-o adresă la Primărie de ce ar avea nevoie de 450.000 de lei. “Este necesară a fi achitate urgent facturile emise de către societăţile comericale din Zalău, cu care asociaţia noastră are contracte, deoarece ca urmare a situaţiei existente la nivel naţional, aceste societăţi sunt puternic afectate de lipsa încasărilor. Trebuie să achităm cu celeritate sumele angajate deja cu furnizorii de transport, masă, medicamente, servicii medicale, servicii de pază, toate acestea fiind societăţi cu sediul în Zalău. De asemenea este necesar a fi efectuată plata urgentă la facturile emise în 07.01 de Federaţia Română de Volei”, se arată în adresa trimisă la Primărie de Volei Municipal Zalău.

Până la urmă ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, cu convocare de îndată a Consiliul Local, s-a decis alocarea suplimentară a sumei de 450.000 de lei pentru ACS Volei Municipal Zalău, prin încheierea unui act adițional la Contractul de finanțare nr. 61/06.01.2020.

“Hotărăşte alocarea suplimentară a 450.000 de lei pentru ACS Volei Municipal Zalău, pentru anul competiţional 2019 – 2020, respectiv ianuarie-iunie 2020. Din suma alocată se va efectua cu prioritate plata cheltuielilor cu masa, transportul, cazarea, drepturi salariale şi obligaţii către Federaţia Română de Volei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Autorităţile locale au alocat peste 3,3 milioane pentru un sezon ce a durat doar câteva luni!

Un val de nemulţumiri a creat suplimentarea bugetului la ACS Volei Municipal Zalău, care ajunge să aibă în acest sezon peste 3,3 milioane lei de la autorităţi. Culmea, un sezon care deja s-a sfârşit, după ce ieri Federaţia a decis îngheţarea campionatului, pe care Volei Municipal Zalău l-a încheiat pe un modest loc 4.

Nu ştim cum este posibil ca Volei Municipal să mai primească suplimentare a bugetului, deşi întreaga activitate s-a terminat cu aprope două luni mai repede.Opt meciuri mai avea de disputat gruparea de sub Meseş, în Divizia A1, şi încă două în Cupa României, dar cum acestea nu vor mai avea loc, automat cheltuielile nu mai există!

Primăria Zalău a alocat o sumă de bani pentru întreg sezonul, dar s-au disputat cam două treimi dintre jocuri, ceea ce ar însemna că Volei Municipal ar fi trebuit să restituie din banii alocaţi în proiectul de finanţare. Culmea, s-a întâmplat invers, iar autorităţile locale au mai virat în conturile clubului 450.000 de lei, adică 4, 5 miliarde lei vechi!

Conducerea invocă faptul că are nevoie de aceşti bani pentru medicaţie, masă, cazare, transport şi plăţi la Federaţie, dar pentru astfel de chletuieli, Primăria  alocase deja de-a lungul sezonului suma necesară conform proiectului de finanţare. Nu mai există niciun meci, jucătorii au plecat spre case, nu mai este nevoie de medicaţie, cazare şi masă, iar atunci iubitorii voleiului îşi pun întrebarea. De ce mai este nevoie de suplimentarea bugetului?

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri, 25 martie

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. pop

    19 March 2020 at 17:06

    avem sanse reale pentru castigarea campionatului….deci ar trebui alocate suma dubla fata de cea propusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1