Connect with us

DIVIZIA A1

SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT: Campionatele de volei au fost OPRITE!


În cursul zilei de azi, Consiliul de Administrație al FRV a decis să „înghețe” Divizia A1, atât la masculin, cât și la feminin! În aceste condiții, Arcada Galați și Volei Alba Blaj au fost desemnate campioane naționale, cu două luni înaintea finalului de sezon!!!


Situație de necrezut în voleiul românesc. După ce pericolul epidemiologic din țara noastră a dus la declararea stării de urgență, sportul a fost bulversat total. Dacă unele ramuri sportive caută încă solucii pentru continuarea competițiilor, Federația Română de Volei a luat o decizie istorică.

Ca urmare a solicitărilor venite de la mai multe formații feminine, dar și masculine, inclusiv de la vicecampioana CS Volei Municipal Zalău, campionatele de Divizia A1 la volei masculin și Divizia A1 la volei feminin au fost înghețate.

În cursul zilei de azi, Consiliul de Administrație al Federației Române de Volei a decis încheierea competițiilor de pe prima scenă a voleiului românesc. Altfel spus, competițiile de pe prima scenă s-au încheiat cu două luni mai repede!!!

Luând în calcul faptul că Divizia A1 1 început în luna octombrie, vedem că prima ligă din sezonul 2019 – 2020 s-a derulat în mai puțin de 5 luni.

„Până în luna mai trebuia să terminăm campionatele, iar acest lucru nu se putea întâmpla, având în vedere epidemia de coronavirus. Jucătorii, mulți din străinătate, nu mai puteau rămâne la cluburi într-o stare de incertitudine, deoarece e periculos. Ca urmare, Consiliul de Administrație a luat decizia de a încheia sezonul mai repede”, a declarat Gheorghe Vișan – președintele FRV pentru ziarul Sportul Sălăjean.

 

Rezultatele din partidele desfășurate în play-off (două meciiri) au fost anulate și a fost luată în calcul situația de la terminarea campionatului regulat (meciurile din tur și retur).

În aceste condiții, Arcada Galați și Volei Alba Blaj au devenit noile campioane ale României.

CS Volei Municipal Zalău a ratat podiumul, clasându-se pe un modest loc 4.

Vom reveni însă cu mai multe amănunte pe acest subiect.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1