Connect with us

Ştiri din Sălaj

O angajată a unui magazin de alimentaţie publică înşelată de un “client“

O angajată a unui local de alimentaţie publică, din comuna Vârşolţ, a fost înşelată cu suma de 500 de lei, de către un bărbat de 34 de ani, din judeţul Satu Mare, prin metoda şmen”. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate


În fapt, la data de 5 decembrie 2019, bărbatul a intrat într-un magazin, de pe raza comunei Vârşolţ, iar după ce a făcut câteva cumpărături a rugat-o pe vânzătoare să-i schimbe suma de 600 de lei în bancnote de 100 de lei.

Aceasta i-a schimbat suma solicitată, însă bărbatul i-a înmânat o sumă mai mică. Ulterior, cel în cauză a rugat-o să-i schimbe suma de 600 de lei în bancnote de 50 de lei, oferindu-i din nou o sumă mai mică, după care a plecat. La scurt timp, femeia şi-a data seama de cele întâmplate şi a sesizat Poliţia.

Verificările efectuate de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vârşolţ au dus, luni, 16 martie a.c., la identificarea persoanei bănuită de comiterea faptei, iar prejudiciul în valoare de 500 de lei a fost recuperat.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune şi continuă cercetările pentru administrarea întregii activităţi infracţionale.

Pentru a preveni astfel de fapte vă informăm:

Metoda „şmen” se bazează pe inducerea în eroare, pe moment, a victimei. Autorul solicită schimbarea unor bancnote în cupiură mai mică, după care se „răzgândeşte” şi cere banii înapoi, distrage atenţia victimei şi în acelaşi timp subtilizează o parte din banii primiţi în schimb, restituind doar o mică parte din ei.

De asemenea, această metodă funcţionează şi la cumpărături, bazându-se pe sustragerea banilor oferiţi iniţial.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj