Connect with us

Ştiri din Sălaj

Şi la Valcău de Jos s-au luat măsuri pentru prevenirea infecţiilor cu coronavirus

Luni s-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili anumite măsuri ce vor împiedica răspândirea virusului COVID-19


Începând din această săptămână, preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă în România, stabilind măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Populaţia este îndemnată să stea în case şi să iasă afară doar pentru strictul necesar.

Luni, 16 martie, la nivelul conducerii Primăriei Valcău de Jos a avut loc întrunirea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, ocazie cu care s-a discutat stabilirea unor măsuri la nivel local pentru stoparea răspândirii coronavirus.

Prin urmare, se suspendă piaţa agroalimentară din ziua de miercuri a săptămânii, iar programul cu publicul în cadrul Primăriei o să fie restricţionat.

Astfel, de la ora 8.00 la ora 10.00 se depun solicitări pentru acte, documente, iar între orele 14.00 – 16.00 se eliberează acte, documente. Totodată, nu se eliberează adeverinţe APIA. În cadrul şedinţei s-a propus şi Consiliului Local prelungirea termenului de încasare a impozitelor locale cu bonificaţie de 10% până la data de 30 iunie 2020.

Activitatea la sala de sport şi alte activităţi sportive au fost anulate şi se suspendă şi adunările publice cu mai mult de 50 de persoane şi cele mai mici de 50 de persoane numai cu aprobarea CLSU.

Toate aceste măsuri luate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă sunt valabile până la data de 31 martie cu posibilitatea prelungirii, în funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional.

„Asistentul social, asistentul comunitar împreună cu medicul de familie vor monitoriza suplimentar toate persoanele vulnerabile din evidenţă, le va identifica cu prioritate pe cele în vârstă de peste 65 de ani şi le va oferi la nevoie servicii de aprovizionare cu alimente, medicamente, produse de igienă”, se arată într-un comunit al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Valcău de Jos.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj