Connect with us

Ştiri din Sălaj

Autorităţile din Jibou au luat măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirus

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de la Jibou s-a întrunit luni, 16 martie, pentru a lua cele mai bune măsuri în vedere stopării răspândirii virusului care a dat peste cap întreg mapamondul. În acest scop au fost stabilite mai multe măsuri urgente


Coronavirus a dat peste cap întreg mapamondul. Activitatea sportivă este suspendată şi nimic nu este cert în ceea ce priveşte reluarea campionatelor. Însă, cea mai importantă este sănătatea noastră, iar autorităţile aferent caută soluţii pentru împiedicarea răspândirii infecţiei cu COVID-19. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat stare de urgenţă, iar la nivelul de conducerii locale au avut loc întâlniri ale Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă.

Aşa a fost cazul şi la Jibou. Luni, 16 martie, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit în şedinţă ordinară pentru a stabili măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirus. Astfel, în perioada 17 – 31 martie, cu posibilitate de prelungire se vor lua măsuri de siguranţă sporită prin permanetizarea unui poliţist local la intrarea în sediul Primăriei care va înregistra şi îndruma toate persoanele care apelează la serviciile instituţiei.

Doar cinci persoane vor fi primite simultan în interior. De asemenea, se va restricţiona şi accesul publicului în compartimentele Primăriei, astfel că accesul nu se va face prin birouri, ci se va aştepta în faţa birourilor, putând intra maxim două persoane.

Se va apela la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor doar pentru urgenţe externe. La ghişeul serviciului se interzice accesul a mai mult de două persoane.

Totodată, se suspendă programul cu publicul la Biblioteca orăşenească Jibou, precum şi audienţele cu publicul ale Primarului, Viceprimarului şi Secretarul General al oraşului Jibou, publicul putând transmite solicitările telefonic sau prin e-mail.

Pe perioada menţionată mai sus, se suspendă şi activităţile culturale, religioase, ştiinţifice, artistice, sportive şi de divertisment în spaţiile închise, cu participarea a peste 50 de persoane.

„Prin intermediul Poliţiei Locale se va urmări respectarea de către agenţii economici care prestează servicii de alimentaţie publică şi nu numai, a unui minim necesar de măsuri de protecţie a cetăţenilor, ceea ce implică igienizarea şi dezinfectarea suprafeţelor care vin în contact cu mărfurile, cărucioare, coşuri de cumpărături, clanţele uşilor, precum şi instituirea de măsuri privind evitarea aglomeraţiei de persoane în spaţii comerciale. Măsurile pe care le-am stabilit apreciem că sunt absolut obligatorii în această etapă, respectarea lor diminuând considerabil transmiterea infecţiei cu COVID-19”, transmit autorităţile din Jibou.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj