Connect with us

Ştiri din Sălaj

PSD propune măsuri economice în contextul pandemiei CORVID-19

Partidul Social Democrat a anunțat setul de măsuri economice și sociale pe care Guvernul Orban trebuie să le adopte în prima ședință de guvern


Sănătatea românilor și siguranța lor, soluțiile simple pentru problemele cu care se confruntă deja mediul de afaceri românesc nu mai au timp de bâlbele guvernului! Situația este critică. Nu mai este timp de pierdut!

Principalele măsuri propuse de PSD :
A. Măsuri pentru populație:
– Opțiunea suspendării pentru 3 până la 6 luni a plății ratelor bancare.
– Înghetarea preturilor la utilități – gaze, energie, telefon, TV si Internet – pe o perioadă de 3 până la 6 luni. Cerem așadar PNL să renunțe la măsura privind liberalizarea preturilor la utilitati de la 1 iulie, liberalizare care ar conduce la o explozie a prețurilor!
B. Măsuri pentru firme:
– Acordarea unui șomaj tehnic, achitat de stat în proporție de 75%, pe o perioadă determinată,
– Rambursarea TVA și a concediilor medicale restante;
– Amânarea plății CAS și CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate și stabilirea prin criterii clare a acestor domenii;
– Pentru asigurarea fluxului financiar și a cash flow-ului, este necesară implementarea de către BNR a unei scheme de credite, cu dobandă fixă și subventionată, de 1 miliard de euro.
– Astfel, BNR va acorda credite băncilor comerciale cu 0% dobândă. Din aceste sume, băncile comerciale vor fi obligate să acorde IMM-urilor credite, cu o dobândă de maximum 3% pe an, în lei, pe o perioadă între 3 ani si 10 ani, pentru noi investiții și capital de lucru;
– Demararea de urgență a acțiunilor pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru combaterea efectelor economice cauzate de pandemie. Comisia Europeană a anunțat deja că va pune la dispoziție 37 de miliarde de euro.
Sunt doar câteva dintre măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia în prima ședință. Nu mai târziu! Fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm. Însă este obligația statului român să pună la dispoziția tuturor instrumentele necesare!

Măsuri luate de Guvernarea PSD care se dovedesc utile în criza actuală

PSD a fost criticat de PNL și USR când a triplat salariile medicilor. Acum România are un corp medical dedicat și motivat să-i apere pe cetățeni.

Medicii care au rămas în țară datorită măsurilor PSD sunt acum eroii din prima linie. Totodată PSD a alocat cel mai mare buget pentru Sănătate (tăiat cu 22% după venirea PNL), a dotat cu echipamente unitățile de primiri urgențe și secțiile de terapie intensivă din zeci de spitale

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj