Connect with us

HANDBAL

FRH sistează toate competiţiile de handbal din România!


Consiliul de Administraţie a decis în cursul zilei de vineri sistarea tuturor competițiilor de handbal organizate sub egida F.R.H., A.J.H, A.M.H. până la data de 31 martie


Situaţie critică ca urmare a pericolului epidemiologic pe care îl reprezintă virusul COVID – 19. Sportul românesc este afectat pe toate planurile, iar mai toate Federaţiile au decis să suspende competiţiile până pe 31 de martie.

Şi Federaţia Română de Handbal a luat această decizie, în cursul zile de vineri. Joi s-au jucat însă două partide la feminin, din cadrul sferturilor Cupei României, dar şi şase meciuri la masculin, din cadrul etapei a XXIII-a a Ligii Zimbrilor.

Toate aceste jocuri au avut loc fără spectatori, dar acum handbalul românesc intră într-o pauză forţată. Sunt afectate în special echipele de handbal masculin, deoarece în această perioadă urmau să fie programate trei runde. La handbal feminin situaţia nu pare atât de grea, deoarece campionatul Ligii Naţionale este întrerupt până pe 4 aprilie.

S-a decis însă amânarea “dublei” cu Polonia, din cadrul preliminariilor Campionatului European, care nu va mai avea loc la finalul lunii martie, ci se va juca la începutul lunii iunie.

Totodată au fost anulate acţiunile de pregătire din această perioadă a lotului naţional de tineret, junioare şi cadete.

Rămâne de văzut dacă va mai avea loc turneul preolimpic din Muntenegru, din perioada 20 – 22 martie. Până una alta, Federaţia Internaţională a decis ca toate turneele preolimpice să se dispute fără spectatori.

“Federația Română de Handbal consideră că sănătatea participanților la activitatea handbalistică și nu numai, trebuie să primeze și, ținând cont de setul de măsuri luate în ultima perioadă de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, de faptul că numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 de pe teritoriul României este în creștere, decide suspendarea tuturor competițiilor de handbal pe plan intern. Astfel, Consiliul de Administrație al F.R.H. a decis astăzi, 13 martie, sistarea tuturor competițiilor de handbal organizate sub egida F.R.H., A.J.H., A.M.H. până la data de 31 martie.

De asemenea: dubla cu Polonia contând pentru calificarea lotului național de senioare la Euro 2020, Danemarca și Norvegia, a fost amânată de comun acord cu Federația Poloneză de Handbal pentru perioada 3/4 iunie, respectiv 6/7 iunie 2020.

-participarea lotului național de tineret feminin la stagiul de pregătire de la Izvorani și dubla cu Germania din perioada 15 – 22 martie au fost anulate.
– participarea lotului național de tineret feminin la turneul internațional din perioada 26 – 29 martie, Rusia, a fost anulată.
-participarea lotului național de cadete la Jocurile Mediteraneene din perioada 8 – 12 aprilie 2020 a fost anulată”, se arată în comunicatul postat de FRH.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL