Connect with us

Ştiri din Sălaj

Haos în Parlament. Klaus Iohannis a programat noi consultări cu partidele politice

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că va începe consultările cu partidele la Cotroceni pentru desemnarea unui nou prim-ministru după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul, chiar înainte de votul în plen.

Înaintea ședinței de plen se contura deja o majoritate care să asigure învestirea Guvernului Cîțu, după ce PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP și Pro România au anunțat că vor vota învestirea guvernului.

Ședința de plen în care ar fi trebuit dat votul pentru Guvernul Cîțu era programată joi, de la ora 16. Liderii mai multor partide, printre care Pro România, ALDE, PMP sau USR au anunțat că votează guvernul astfel încât să poată gestiona criză un guvern plin.

„Domnul Florin Cîţu si-a depus, astăzi, mandatul de prim-ministru desemnat, un gest politic pe care îl respect. Este o hotărâre care dovedeşte maturitate politică, în contextul complicat provocat de coronavirus. Vreau să subliniez că această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are, în acest moment, un guvern care funcţionează”, a declarat şeful statului.

Calendarul consultărilor de la Cotroceni

Consultările vor avea loc vineri, 13 martie a.c., după următorul program:

  • Ora 13:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:30 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 14:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
  • Ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
  • Ora 16:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;
  • Ora 16:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

“Lumea se pregătește să lupte cu criza de sănătate și cu criza economică și PNL joacă baba-oarba cu guvernul.
Nu știu cine/ce calcule și-a făcut, dar acest joc politic al PNL în momentele pe care le trăim este IRESPONSABIL.”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

„În momentul ăsta, mă deplasez spre Guvernul României, spre Ludovic Orban. Este inadmisibil! Dacă ei vor să-și bată joc de cariera lor, să-și bată joc de ei, dar nu de o țară, și nu de un partid! Partidul Național Liberal nu merită să i se întâmple așa ceva. Ce face Florin Cîțu în momentul ăsta este o bătaie de joc la adresa PNL!”, prim-vicepreședinte al PNL, Rareş Bogdan.

“Cum să laşi calculul politic să primeze în faţa pericolului la care ne expunem cu coronavirus? De ce face PNL asta? Cum poţi să fii desemnat prim-ministru, să ai voturile din toate părţile pentru că ţara este în criză medicală şi să laşi o ţară întreagă baltă. Asta e România normală? Să vă fie ruşine”, a scris deputatul USR, Claudiu Năsui pe Facebook.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj