Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău, pe ultimul loc după prima etapă a returului!


Gruparea zălăuană a fost depăşită în clasament şi  de Industria Galda, care a câştigat cu CFR Cluj II


 Puţină lume s-ar fi gândit la un debut atât de nefast pentru SCM Zalău, care a pierdut în prima etapă a returului, cu 3 – 1 în deplasarea de la Unirea Dej. Şi mai dureros a fost evoluţia echipei, lipsa de determinare şi prestaţia pe care au avut-o jucătorii cu cv-uri importante, ce au trecut şi prin Liga 1.

Rezultatul de vinerea trecută a avut urmări şi în clasamentul Seriei a V-a, astfel că SCM Zalău a preluat din nou “lanterna roşie”. Echipa zălăuană a fost depăşită în ierarhie de Industria Galda, care a trecut cu 3 – 0 de CFR Cluj II.

Până la urmă, celelalte rezultate ale etapei a XVI-a au cam fost favorabile echipei zălăuane, care rămâne la 7 puncte de locul 12, primul deasupra liniei de salvare.

Pe această poziţie se află Unirea Alba Iulia, care întâmpină mari probleme financiare şi mai mult ca sigur se va retrage din campionat. Unirea nu a putut organiza meciul din prima rundă cu Viitorul Şelimbăr, pe care l-a pierdut la “masa verde” şi sunt şanse mici să facă deplasarea pentru partida de sâmbătă, de la Gloria Bistriţa. În cazul retragerii, Unirea Alba Iulia va pierde toate jocurile din retur şi va fi prima echipă retrogradată din Seria a V-a.

Alte trei formaţii ar urma să ia drumul Ligii a IV-a la final de campionat, iar SCM Zalău speră să nu fie în această categorie. La prima vedere, Industria Galda, AFC Odorheiu Secuiesc şi CFR Cluj II sunt grupările peste care SCM Zalău ar putea trece mai uşor. Cu primele două, formaţia zălăuană urmează să joace pe teren propriu, în timp ce meciul cu echipa secundă a campioanei va fi la Cluj.

Şase jucători în afara lotului la meciul cu Unirea Dej

 În iarnă, SCM Zalău şi-a întărit masiv lotul şi a adus 10 jucători, toţi cu CV-uri bune şi cu prezenţe în ligile superioare, unii dintre ei activând şi în Liga 1. Pentru retur, lotul formaţiei zălăuane numără 24 de jucători, astfel că acum antrenorul Marius Paşca are de unde alege pentru a forma lotul de 18 şi mai apoi primul 11.

Inevitabil pot apărea şi mici nemulţumiri în rândul unor fotbalişti, deoarece în fiecare etapă şase jucători sunt în afara lotului de 18. Pentru primul meci din retur, cel cu Unirea Dej, Tudor Ţăranu, Robert Popescu, Denis Cubaş, Alexandru Jula, Tudor Mare şi Andrei Şumlea nu au prins lotul de 18, dar ei au fost alături de echipă şi au fost prezenţi în tribunele Stadionului Municipal din Dej.

“Avem un lot de 24 de jucători şi în teren vor intra cei care considerăm că la ora jocului sunt în cea mai bună formă. Într-adevăr, la fiecare joc rămân câţiva jucători prin tribune, dar fiecare va avea şansa lui şi când se iveşte trebuie să profite de ea”, a spus antrenorul Marius Paşca.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. andrei

    12 March 2020 at 11:16

    Desi beneficiaza , de un buget record de 1.925.000 de lei, echipa SCM Zalau a fost UMILITA de Unirea Dej .
    Echipa condusa de Doru Tarle a primit in anul 2019 prin hotararea de consiliul nr. 197/11.07.2019 suma de 350.000 , iar in luna octombrie prin HCL 322/24.10.2019 a primit inca 428.000 lei . In luna Februarie 2020 SCM Zalau , clubul condus de Doru Tarle a mai primit 1.147.000 lei . Este un buget record pentru liga a III a . Fotbal Club Comuna Recea , echipa de pe primul loc , are alocat pe acest an 600.000 lei .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL