Connect with us

Ştiri din Sălaj

Parlamentul va vota, joi, învestirea Guvernului Cîţu

De asemnea, joi, CCR urmează să se pronunţe asupra excepţiei de neconstituţionalitate a Avocatului Poporului privind ordonanţa de urgenţă pe alegerile anticipate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi vicepreşedintele Senatului Titus Corlăţean i-au trimis, luni, o scrisoare premierului desemnat Florin Cîţu în care îi cer să schimbe cei şapte propuşi miniştri care au primit avize negative în comisiile parlamentare.

Social-democraţii îi mai cer lui Cîţu să desemneze un ministru al Sănătăţii care să lucreze 24 de ore din 24, în contextul epidemiei de coronavirus.

Camera Deputaţilor şi Senatul vor vota, în plen reunit joi, de la ora 16.00, învestirea Guvernului Cîţu, potrivit unei decizii de luni aprobate de conducerea Legislativului.

Parlamentarii UDMR sunt pregătiţi să asigure majoritatea necesară pentru votarea Guvernului Cîţu, dar o decizie finală depinde de soarta Ordonanţei 26/2020 privind alegerile anticipate, a declarat luni liderul formaţiunii, Kelemen Hunor.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că parlamentarii formaţiunii vor fi prezenţi la votul de la învestirea Guvernului Cîţu, dar a precizat că ei nu susţin acest Executiv.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni că nu a existat o solicitare expresă din partea PNL pentru votarea sau nu a Guvernului Cîţu, menţionând că partidul său este de părere că trebuie să se meargă spre stabilitate.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj