Connect with us

Ştiri din Sălaj

Florin Cîţu, desemnat premier

Președintele României, Klaus Iohannis a făcut anunțul și l-a desemnat premier pe actualul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu care trebuie să vină în cel mai scurt timp în Parlament cu o echipă de guvernare și un program.

Procedura parlamentară va demara la începutul săptămânii viitoare.

Ludovic Orban va primii un portofoliu important sau chiar postul de vicepremier, susține Digi24. Sursa citată soune că o parte din actualii miniștrii nu se vor mai regăsi în noua formulă de guvern.

Potrivit analiștilor politici, nominalizarea lui Cîțu este una de sacrificiu pentru a ajunge la alegerile anticipate pe care PNL și le dorește, urmând o a treia nominalizare, cea a lui Orban, după care Iohannis să dizolve Parlamentul.

Liderul USR, Dan Barna susține că nu va da un cec în alb celor de la PNL și spune că fiecare propunere de ministru va fi audiată și votul va fi în funcție de prestația candidatului. Barna spune că pentru ca USR să susțină guvernul Cîțu, programul de guvernare trebuie să conțină obligatoriu un OUG privind organizarea alegerilor locale în două tururi.

Liderul PSD, europarlamentarul Claudiu Manda susține că nominalizarea lui Cîțu ca premier este mai proastă decât cea cu Orban.

Senatorul UDMR, Tanczos Barna susține că rămân variantele, anticipate sau guvern plin.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj