Connect with us

HANDBAL

Patru jucătoare de la HC Zalău, în lotul lărgit pentru turneul preolimpic!

În lista de 28 de jucătoare se regăsesc Dana Abed-Kader, Alexandra Severin dar şi două noutăţi, Teodora Popescu şi Sabrina Lazea


Naţionala de handbal feminin va încerca în luna martie să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar pentru a reuşi acest lucru trebuie să prindă unul din primele două locuri la turneul preolimpic.

Acest turneu se dispută în perioada 20 – 22 martie, în Muntenegru, unde România va întâlni ţara gazdă, Norvegia şi Thailanda.

În vederea participării la turneul preolimpic, Naţionala României a avut deja două acţiuni de pregătire, una în ianuarie, iar cealaltă în februarie.

Astfel, sub comanda antrenorilor Bogdan Burcea şi Robert Licu au fost convocate  la ambele acţiuni şi două jucătoare de la HC Zalău, Dana Abed-Kader şi Alexandra Severin.

Cei doi antrenori au stabilit deja lotul lărgit pentru turneul preolimpic, unde au fost incluse nu mai puţin de 28 de jucătoare.

Între acestea se află Dana Abed-Kader şi Alexandra Severin, dar şi alte două jucătoare de la Zalău, care în ultima perioadă au avut evoluţii bune.

Este vorba de Teodora Popescu şi Sabrina Lazea, care pentru prima dată se află în vederile naţionalei de senioare.

În acest lot lărgit nu se mai regăseşte şi “portăriţa” Raluca Kelemen, care a fost convocată pentru acţiunea din luna ianuarie.

Din cele 28 de jucătoare, antrenorii urmează să anunţe lotul final de 18 jucătoare, care va face deplasarea în Muntenegru. România va debuta la turneul preolimpic pe 20 martie, cu un joc în faţa Thailandei.

Pe 21 martie, “tricolorele” vor juca cu Norvegia, iar în ultima zi, România va întâlni Muntenegru.

După turneul preolimpic, selecţionata pregătită de Bogdan Burcea va disputa două jocuri cu Polonia, din campania de calificare la Campionatul European din decembrie.


Lotul României:

Portari: Diana Ciucă (Vâlcea), Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (Vâlcea), Ana Maria Măzăreanu (Minaur)

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie)

Interi stânga: Cristina Burcea-Zamfir (Craiova), Cristina Neagu (CSM București), Alexandra Severin (HC Zalău), Bianca Tiron (Brăila), Raluca Petruș (Gloria Buzău), Anca Polocoșer (Minaur)

Centri: Elena Dache (Brăila), Andreea Popa (Minaur), Laura Pristăvița (Bistrița), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Ana Maria Țicu (Craiova), Mădălina Zamfirescu (Vâlcea)

Interi dreapta: Alina Ilie (Buzău), Ana Maria Savu (Craiova), Sabrina Lazea (HC Zalău)

Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur)

Pivoți: Dana Abed-Kader (HC Zalău), Lorena Ostase (Slatina), Crina Pintea (CSM București), Teodora Popescu (HC Zalău)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL