Connect with us

Ştiri din Sălaj

Dosar penal pentru un sălăjean, în contextul coronavirusului

Un tânăr zălăuan este primul cetățean român care s-a ales cu dosar penal în contextul coronavirusului. Bărbatul de 30 de ani este cercetat penal în prezent pentru declaraţii false, după ce  a declarat la intrarea în ţără, o altă localitate decât cea din care venea

A fost depistat după ce a sunat la 112, în 25 februarie, când a anunţat că în noaptea precedentă a ajuns în România, dintr-o zonă aflată sub supraveghere epidemiologică, din Italia. A fost preluat de un echipaj SMURD şi supus unui control medical.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale al IPJ Sălaj au început o anchetă, în urma căreia au constatat că zălăuanul nu fusese luat în evidenţă la punctul de frontieră prin care declarase că a intrat în ţară.

“Nu aveau nicio informaţie, deoarece poliţiştii de frontieră întreabă pe fiecare cetăţean care intră în ţară din ce regiune vine. Conform normelor lor, ei dau oferă chestionare pentru completare celor care susţin că vin din Italia, respectiv din China. Neavând nicio informaţie despre acest cetăţean din judeţul Sălaj, era clar că el la intrarea în ţară nu a declarat corect localitatea din care vine, motiv pentru care astăzi s-a deschis un dosar penal pe articolul 352, aliniatul I din Codul Penal, care priveşte zădărnicirea autorităţilor în ceea ce priveşte stăvilirea unor epidemii”, a spus șeful IPJ Sălaj  Marius, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Prefectura Sălaj, pe tema coronavirusului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj