Connect with us

Ştiri din Sălaj

Prefectura Sălaj: Nu avem niciun caz confirmat de coronavirus în judeţ

În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de coronavirus în județul Sălaj! De asemenea, nu sunt persoane suspecte care să necesite carantină! 20 persoane se află în acest moment sub monitorizare la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sălaj.

Lista zonelor cu transmitere comunitara extinsa COVID-19, potrivit Centrului Național de supraveghere și control al bolilor transmisibile:

China continentală
• Provincia Lombardia
• Regiunea Veneto
Localitati din Lombardia si Veneto:
Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano.

Persoanele care vin din China continentală- Provincia Hubei (inclusiv orașul Wuhan), orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo, Taizhou din Provincia Zhejiang sau din una din cele 12 localități din Italia intră în carantină timp de 14 zile, in spatii special destinate in acest scop, imediat dupa revenirea in România.
Persoanele din alte provincii/ora
șe din China continentală si din alte localități din Provincia Lombardia si Regiunea Veneto intra in auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat dupa revenirea in România.

Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu Coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, aceștia comunicând situațiile care necesită monitorizare.
În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) au fost stabilite locații corespunzătoare pentru carantinizare, cu un număr total de 81 de locuri.

De asemenea, la nivelul județului Sălaj va exista două centre de triere (asigurarea circuitelor separate de restul spitalului, personal nominalizat):

  • Spitalul Județean de Urgență Sălaj, intrarea UPU Pediatrie
  • Sipitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei

Instituțiile statului au obligația de a gestiona aceste situații, dar vă rog și pe dumneavoastră, reprezentanții presei, să ne ajutați pentru a putea transmite informații credibile populației. Nu ne dorim să generăm o stare de panică, de aceea trebuie să existe o comunicare corectă și coerentă. Noi, la nivel instituțional, am luat toate măsurile care se impun, coordonarea și relaționarea între Instituția Prefectului și structurile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență funcționează corespunzător și suntem pregătiți pentru astfel de situații”, a declarat Virgil Țurcaș – prefectul județului Sălaj.

Ascunderea datelor sau refuzul suspecților de a se prezenta la centrele de triere sau de a respecta indicațiile medicilor, intră sub incidența articolului 352 Cod Penal – Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.

La nivelul spitalelor s-au asigurat stocuri de medicamente, materiale sanitare, biocide și echipamente de protecție. In cadrul DSP Sălaj funcționează o linie de permanență, prin apelarea numărului de telefon- 0260.662.550

Conferință de presă Prefectura Sălaj: Tema virusul – coronavirus

Publicată de ŞTIRI DIN SĂLAJ pe Marţi, 25 februarie 2020

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj