Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ce se întâmplă cu pasagerii unui zbor Italia – Cluj, posibili infectaţi cu coronavirus


Pasagerii unei curse aeriene care a aterizat, duminică seara, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, ce are ca punct de plecare Bergamo, au fost evaluați medical de personalul sanitar în urma cazurilor de coronavirus din Italia, relatează Mediafax


Directorul de operațiuni a Aeroportului Inernațional „Avram Iancu” Cluj, Tudor Lupoaiei, a declarat, duminică, pentru Mediafax că pasagerii vor intra în țară pe un flux separat la Poliția de Frontieră și se vor lua datele.

„Duminică seara va ajunge pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj cursa de la Bergamo. În urma cazurilor de coronavirus din Italia, am anunțat DSP Cluj, SMURD, iar la fața locului vor fi un medic de la DSP și de la cabinetul nostru medical, pentru o evaluare medicală a pasagerilor. Aceștia vor intra pe un flux separat la Poliția de Frontieră, li se vor lua datele și parametrii medicali, după care vor pleca mai departe. Nu sunt măsuri de carantină, dacă sunt pasageri asimptomatici nu vor intra în carantină”, a spus Lupoaiei.

Sursa citată a subliniat că pasagerii vor fi informați ca, în cazul în care vor avea probleme de sănătate, să ia legătura cu autoritățile medicale.

„Pentru toate zborurile de Italia vom avea o procedură separată”, a precizat directorul operațional al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Numărul de cazuri de coronavirus din Italia, țara cel mai lovită de epidemie din Europa, a ajuns la aproape 150 de persoane, fiind consemnate trei decese. Guvernul italian a închis localitățile cele mai afectate, acestea fiind în regiunile Lombardia și Veneto din nordul țării.

Ce s-ar putea întâmpla cu un sălăjean care aterizează pe aeroportul din Cluj, după ce coboară de pe o cursă de avion din Italia?

“Obligatoriu primul triaj se face pe aeroport. Acolo ei vor competa şi un chestionar unde vor trece zona din care vin. Dacă este bolnav sau cu suspiciune este trimis la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj. Dacă vine dintr-o zonă care a fost declarată închisă, atunci se recomandă să fie izolaţi în acele spaţii puse la dispoziţie pentru carantină. Dacă vin din Italia, dar din alte zone care nu sunt închise, cu risc, izolăm persoanele la domiciliu. Noi am achiziţionat măşti, combinezoane şi biocide pentru dezinfecţia mâinilor. În plus, am primit din achiziţiile centrale, seturi de echipamente complete de protecţie care au ajuns la sfârşitul săptămânii în judeţ. Suntem cu vigilenţa crescută şi suntem pregătiţi pentru a monitoriza cetăţenii care ajung în judeţul Sălaj, care au luat contact cu persoane posibile infectate cu coronavirus”, ne-a declarat directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj