Connect with us

FOTBAL

Un zălăuan, în grupele Europa League!

Cu Bogdan Unguruşan integralist în defensiva Pandurilor, trupa lui Cristian Pustai a reuşit minunea în Europa League, calificându-se în premieră în grupele competiţiei

 

Despre fotbaliştii sălăjeni s-a vorbit la suprelativ în această vară, mai ales că Vlad Morar (Petrolul Ploieşti) şi Bogdan Unguruşan (Pandurii Tg. Jiu) au evoluat în Europa League. Primul a jucat mai puţin, iar echipa sa a fost eliminată din play-off-ul competiţiei de gruparea din Premier League – Swansea. Din păcate, înfrângere severă, scor 1 – 5 din tur a cântărit în ecuaţia calificării, astfel că Petrolul nu a avut altceva decât să spele ruşinea acelei înfrângeri. Sălăjeanul Vlad Morar a privit din tribune victoria echipei sale, scor 2 – 1, el fiind în continuare accidentat. Acest rezultat contează doar pentru palmares, deoarece englezii s-au calificat în grupe cu scorul general de 6 – 3.

 

Minunea serii a avut loc la Braga, acolo unde Pandurii a pornit cu şansa a doua, mai ales după înfrângerea din tur, de la Cluj-Napoca. Cu zălăuanul Bogdan Unguruşan, integralist în defensivă, trupa lui Cristian Pustai a dat pronosticurile peste cap şi a câştigat la finele timpului regulamentar, cu scorul de 1 – 0. Automat s-a intrat în prelungiri, unde Pandurii a reuşit miracolul şi a înscris golulul calificării cu trei minute înainte de final, eliminând mult mai titrata formaţie portugheză.

Pentru gorjeni, cât şi pentru zălăuanul Unguruşan, această calificare reprezintă una dintre cele mai mari performanţe, Pandurii având  ocazia să mai joace alte 6 partide de înaltă clasă în grupele Europa League.

 

Mai multe amănunte în ediţia tipărită a ziarului din 4 septembrie 2013

 

Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. treznea

    30 August 2013 at 13:46

    Felicitari Bogdan!!!!!!!!!!!

  2. :)

    31 August 2013 at 11:25

    like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL