Connect with us

HANDBAL

FOTO şi VIDEO. HC Zalău, încă o victorie mare în faţa unei echipe de Cupa EHF!


Deşi a avut în faţă sfert-finalista Cupei EHF, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a reuşit să se mobilizeze şi să câştige, chiar dacă în tabăra adversă, mai toate jucătoarele aveau o experienţă competiţională mai mare decât tinerele handbaliste ale Zalăului. Gruparea de sub Meseş s-a impus cu 25 – 23 şi îşi păstrează parcursul perfect din acest an, de pe teren propriu, acolo unde le-a mai răpus pe Măgura Cisnădie şi SCM Craiova


După valoarea loturilor, după buget şi după locurile din clasament, Gloria Bistriţa părea să aibă prima şansă în confruntarea de sâmbătă, de la Zalău. Însă, pe teren propriu, echipa lui Gheorghe Tadici a cam pus probleme mai multor grupări de top din Liga Naţională, în capul listei fiind CSM Bucureşti, apoi Măgura Cisnădie, Gloria Buzău sau SCM Craiova.

Şi Gloria Bistriţa a plecat învinsă de pe terenul Zalăului, echipă care s-a mobilizat exemplar în acest joc, deşi a avut în faţă o formaţie calificată în sferturile Cupei EHF, în al cărui lot se regăsesc multe jucătoare cu experienţă.

În faţa unei săli pline şi a unei atmosfere de mare meci creeată de ambele galerii, HC Zalău a început timid şi în primele 5 minute a ratat două aruncări de la 7 m, prin Larisa Şerban şi Alexandra Severin. Gloria a fost mai exactă pe atac şi s-a desprins la 0 – 4, moment în care Tadici a cerut time-out. Lucrurile au început să se îndrepte, în special la finalizare, iar HC Zalău a revenit în joc şi s-a apropiat la un gol, 4 – 5 în minutul 13.

După cinci minute, gazdele au reuşit egalarea, 7 – 7 prin reuşita Andreei Tecar, iar apoi HC Zalău a condus pentru prima dată în acest joc, în minutul 21, cu 9 – 8, după golul marcat de Sabrina Lazea.  Jocul a devenit mult mai echilibrat, iar HC Zalău a avut de mai multe ori şansa desprinderii, însă paradele lui Kelemen nu s-au fructificat cu goluri pe atacul următor. Bistriţa a revenit din nou, de la 10 – 9, la 10 – 11, însă la pauză s-a intrat cu 11 – 11.

Partea secundă a fost controlată în totalitate de echipa zălăuană, care a reuşit şi câteva goluri spectaculoase, din propriul careu, prin Sabrina Lazea şi Raluca Kelemen.  Gazdele s-au desprins la două goluri, 15 – 13 în minutul 35, ca în minutul 40 scorul să devină 18 – 14.

Horaţiu Paşca a cerut time-out, dar Gloria nu s-a regăsit şi jocul a curs spre o victorie a Zalăului. Pe lângă alte parade, Raluca Kelemen a apărat şi un 7 m la aruncarea experimentatei Ardean Elisei, într-un moment în care scorul era 23 – 19 în minutul 50!

Cu 7 minute înainte de final, HC Zalău a condus cu 24 – 19 şi nu s-a mai concentrat la capacitate maximă. În aceste condiţii, au apărut şi mici emoţii, deoarece bistriţencele s-au apropiat la 24 – 22 când mai erau de jucat două minute. Tadici a cerut time-out, iar la reluarea jocului, Dana Abed-Kader a făcut 25 – 22 şi soarta celor 3 puncte era decisă spre satisfacţia publicului care şi-a încurajat echipa din picioare în ultimele minute.

S-a terminat 25 – 23 şi HC Zalău îşi mai trece la realizările din acest sezon o victorie cu o echipă importantă a Ligii Naţionale, după ce tot în acest sezon,  le-a mai învins acasă pe CSM Bucureşti, Gloria Buzău, Măgura Cisnădie şi SCM Craiova.

Cea mai bună marcatoare a Zalăului a fost Cristiana Nica, cu 7 goluri, în timp ce de la Gloria, experimentata Valentina Ardean-Elisei a fost cea mai bună marcatoare, tot cu 7 goluri.


HC Zalău – Gloria Bistriţa 25 – 23 (11 – 11)!

HC Zalău: Raluca Kelemen (1), Sara Abed-Kader – Cristiana Nica (7 goluri), Dana Abed-Kader (6), Sabrina Lazea (4), Alexandra Severin (2), Irina Ivan (2), Andreea Tecar (2), Andreea Mihart (1), Diana Nichitean, Bianca Berbece, Amalia Coman, Alexandra Vrabie, Larisa Şerban, Tatiana Prycop şi Teodora Popescu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

Gloria: Darly Zoqbi de Paula, Ljubica Nenezic, Ana Maria Inculeţ – Valentina Ardean-Elisei (7), Natallia Vasileuskaya (5), Laura Pristăviţa (4), Andreea Tetean (3), Daniela Raţiu (2), Andra Moroianu (1), Mariana Costa (1), Magdalena Paraschiv, Daria Ţanc, Teodora Bloj, Dziyana Ilyina şi Bianca Zăgrean. Antrenor: Horaţiu Paşca


 

Loading...
3 Comments

3 Comments

 1. ion

  22 February 2020 at 15:11

  onicas/cel mai prost din oras (rima in-voluntara) fwtuti blitzul matii!

 2. Radu

  22 February 2020 at 17:27

  A funcționat cooperativa

 3. ion

  22 February 2020 at 19:26

  Iuda-Pasca tradatorul handbalului romanesc invins de Iisus-Tadici salvatorul handbalului romanesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL