Connect with us

Ştiri din Sălaj

Gabriel Gurzău, băiatul patronului GurzăuTrans, condamnat de Judecătoria Zalău


Necaz peste necaz în familia Gurzău. După tragedia de anul trecut în urma căruia o fetiţă de 12 ani a decedat, iar Gheorghe Gurzău este judecat acum pentru ucidere din culpă; şi băiatul familiei Gurzău a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Ca tabloul să fie complet, cei doi soţi Gurzău se judecă acum într-un proces de divorţ


Băiatul patronului firmei de transport Gurzău Trans, Gabriel Gurzău, a fost condamnat ieri, 21 februarie de Judecătoria Zalău la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Gabriel Gurzău este obligat să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, fie la DASC Zalău ori la Spitalul Judeţean.

Gabriel este fiul lui Gheorghe Gurzău, cel care este judecat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori ştergerea urmelor.

Mama lui Gabriel, Mariana Gurzău este consilier local în cadrul Consiliului Local Zalău şi este secretare Comisiei pentru drepturile omului, culte, probleme ale minorităților, ordine publică.

Iată minuta instanţei de judecată, pronunţată în 21 februarie:

“Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (2) şi (10) C.proc.pen. condamnă pe inculpatul G. G. G. – la pedeapsa de de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestora prev. de art. 338 alin. (1) C.pen. (fapta din data de 12.05.2019) În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 alin. (1) C.pen., termenul de supraveghere urmând a se calcula conform art. 92 alin. (2) C.pen., de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 93 alin. (1) C.pen. pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sălaj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen. impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Sălaj sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Zalău sau în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Conform art. 94 alin. (1) C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 93 alin.1 lit.c)-e) se comunică Serviciului de Probaţiune Sălaj. Conform art. 94 alin. (2) C.pen., supravegherea executării obligaţiei prevăzute la art.93 alin. (2) lit. b) şi alin. (3) C.pen. se face de către Serviciul de Probaţiune Sălaj. În baza art. 404 alin. (2) C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 272 C.proc.pen. şi art. 274 alin. (1) C.proc.pen., obligă pe inculpatul G. G. G. la plata către stat a sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 300 lei aferentă urmăririi penale şi suma de 100 lei în cursul judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21.02.2020.”

Soţii Mariana Gurzău şi Gheorghe Gurzău se judecă într-un dosar înregistrat la Judecătoria Zalău proces prin care vor să divorţeze. Dosarul nr. 5152/337/2019 a fost înregistrat pe 20 decembrie 2019, la solicitarea Marianei Gurzău, care are calitatea de reclamant, iar Gheorghe Gurzău are calitatea de pârât. Primul termen de judecată a divorţului a fost stabilit pentru data de 19 martie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj